Dit is wat je wil als je een drum hebt!

Integratie van sjamanistische healingtechnieken in de huidige hulpverleningsmethoden en gericht op de nieuwe tijd

Wat waren je intenties of wat wilde je gaan doen met je drum toen je de roep van de drum voelde of gehoord had?

Had je goede plannen en voornemens? Wilde je een praktijk starten of je onderscheiden van je collega’s? Wilde je de drum gaan toepassen in je privégebruik of wilde je deze juist gebruiken op je werk in de zorg om bijvoorbeeld de bewoners meer plezier en ontspanning te bieden?

En als je nu hier staande, in deze fase van dat proces bent, wat is daarvan gelukt?

Zou je eigenlijk wat meer willen weten over hoe je bepaalde dingen aanpakt en daardoor zekerder wordt van jezelf in het gebruik van de drum?

Deze opleiding is door GRO geaccrediteerd.

Als student van deze opleiding kun je gebruik maken van de College Deal van CAT

In deze training leer je gewoon thuis in je eigen vertrouwde omgeving:

Sjamanistische reizen zoals Krachtdierreizen en trancereizen door de onderwereld, middenwereld en bovenwereld. Op zoek gaan naar achtergelaten en verloren zielendelen.

Meer dan 9 methoden in healingtechnieken om op een verantwoordelijke wijze mensen te begeleiden in hun proces. Deze methoden zijn aangevuld met vernieuwde inzichten het oog op de nieuwe tijd.

Werken met de 7 richtingen en hun ritmes en het medicijnwiel en de wereldboom.

Leer hoe je drumcirkels faciliteert en op de juiste manier werkt met het aanroepen van de richtingen. Welke vormen er zijn van drumcirkels begeleiden. De mogelijkheid om je eigen intieme drumkring op te zetten en oefeningen te doen.

Werken met groepen in drumbijeenkomsten en deze ondersteunen door middel van groepshealingen/ reizen en welke vormen daarin zijn. Zeer effectief en diepgaand bij jaartrainingen of trajecten.

Je leert drummen alsof het je tweede natuur is zodat je uit je hoofd kunt gaan bij het begeleiden van de ontvanger. Je wordt daardoor ook zekerder van jezelf en durft naar buiten te treden.

Een relatie opbouwen en onderhouden met je drum door verschillende rituelen zoals het inwijden en verzorgen van je drum. Problemen op te lossen en te voorkomen bij je drum.

Zou je dit zelf ook willen ondergaan en ervaren dan zijn er 4 begeleide samples voor jou om zelf te gaan reizen en healingen ontvangen of je krachtdier te ontmoeten. Of wil je na een intensieve dag even ontspannen en afschakelen laat je dan meenemen op een van de samples.

Neem deze kans om te groeien in je eigen wijsheid en ontdek welke talenten er nog meer in je schuilen.

Implementeren in je bestaande werkzaamheden binnen je eigen praktijk en professie.

hoe leer ik drummen
drumtraining

Wat zijn de voordelen van de onlinetraining;

 

Je kunt ze overal doen en is af te spelen op telefoon, laptop en computer, thuis of op vakantie. Op tijden die jezelf verkiest of wanneer het beste uitkomt.

Je kunt je naasten als oefenpartners gebruiken waardoor je hen ook tegelijkertijd ondersteuning of inzicht kunt bieden in hun onwenselijke situatie.

Samen met je kinderen of partner oefenen en tevens jullie onderlinge band verstevigen of de relatie te verdiepen.

De veiligheid om fouten te kunnen en mogen maken mocht je, je in een groep onzeker voelen. Op deze manier dan toch je eigen kracht ontdekken.

Altijd de mogelijkheid terug kunnen kijken mocht je niet meer zeker weten hoe het zat. Altijd je kennis bij de hand.

Je hoeft geen oppas te regelen en de deur niet uit. Geen last van files en het bespaart je de reiskosten, reistijd en dus ook het milieu en een overnachtingsplek.

Er zijn 4 begeleide samples voor jou om in trance te gaan, zelf te gaan reizen, healingen te ontvangen of je krachtdier te ontmoeten. Zo kun je zelf ervaren hoe het voor jou is.

Wil je na een intensieve dag even ontspannen en afschakelen.

Thuis de kans om te groeien in je eigen wijsheid en te ontdekken welke talenten er nog meer in je schuilen.

De training die iedereen met een drum zou moeten hebben

Met de inhoud van deze training gaat er een nieuwe wereld voor je open. Een aanvulling in je praktijk en/ of persoonlijk gebruik.

Hoe gebruik ik een sjamanendrum

De kracht van het gebruiken van een drum

Drums worden al eeuwen gebruikt om te verbinden en te communiceren. De trilling die de drum genereert heeft de eigenschap dat het onze hersenen in een thetastaat brengt. Dit is de meditatieve staat van onze hersenen tussen slapen en wakker zijn in. We komen dan in contact met onze intuïtie en met ons hoger bewustzijn. Het haalt het voorgeschoven gordijn weg van onwenselijke en onprettige herinneringen waarvan het in die tijd nodig was om die te vergeten. We kunnen op deze manier ook inzicht krijgen in trauma en dit doorvoelen. De angst voor trauma zit in het aangeleerde alerte deel van onze hersens, ons overlevingsmechanisme. Door met de drum te werken kan dit op een zachte manier oplossen. Hoe meer een mens in contact met zichzelf komt des te krachtiger zal deze zijn om alles aan te kijken.

Het kan helpen bij verslavingen die vaak hun grondslag vinden in een hechtingsproblematiek. De drum leert ons verbinding te maken met onszelf en het maakt duidelijk dat alleen wijzelf onze behoefte kunnen vervullen, dat is de enige wijze om onvoorwaardelijke liefde te ontvangen. Je hoeft dan aan niemand iets terug te doen, je doet het alleen voor jezelf. Vanuit die gedachte kun je liefdevol de verbinding met anderen aangaan en krijgen ze meer van jou.

De eerste en de meest complete online-training voor het gebruik van je drum.

Op jouw tijd en tempo het beste in jezelf naar boven halen.

How can i use a drum

Iemand raken door er vanaf te blijven.

Door een drummassage te geven hoef je iemand niet fysiek aan te raken en kan de kleding aan blijven. De vibratie van de drum zal de gedachten en het lichaam verzachten, zodat het de ziel kan raken.
How to use a shamandrum

De cliënt in zijn/ haar eigen kracht zetten.

De client van huis wegbrengen en deze er later weer anders thuis te laten komen. Gebruik maken van de transformatieve kracht en het oude denkpatroon vervangen door de nieuwe inzichten.
What about the drum

In korte tijd je cliënt rustig krijgen met een drum

Je behandeling is veel effectiever nu de cliënt rustiger is en zijn hoofd leeg. Een snelle manier om de cliënt af te laten schakelen van zijn dagdagelijkse bezigheden.

Dit is wat anderen ervan vinden:

Een aantal jaren geleden kocht ik een drum bij Gerard en Ans. Een prachtige drum, maar ik wist nog niet goed wat ik ermee moest doen. Het bleef wat onwennig.

Toen besloot ik me in te schrijven voor de cursus die zij opgezet hebben en dat was de juiste beslissing. Sindsdien is de drum voor me gaan leven en weet ik hoe en wanneer ik deze kan gebruiken. Ik krijg er steeds meer plezier in en heb echt veel aan de lesstof en tips in deze cursus.

Een echte aanrader.

Ook is de service van Ans en Gerard echt top!

Hanneke de Brouwer

Als bij “toeval” kwam de online drum teaching op mijn pad en het voelde als een ja om dit te gaan doen. Wat ik niet had verwacht dat er zoveel  mogelijkheden zijn om de drum in te zetten voor  mezelf maar ook om anderen te helpen.

Heel fijn is de uitleg van alle delen van de online training en als er iets niet duidelijk is dan krijg je goede en snelle uitleg met het telefonisch contact.

Met het oefenen van de ritmes merkte ik dat ik er lekker ontspannen van wordt en meer in mijn  lichaam kom, waardoor ik alles veel beter aankan. En is het even teveel, ga ik lekker drummen. Mijn hondje gaat lekker onder de drum liggen als ik aan het oefenen ben.

De samples voor jezelf zijn ook prettig om te doen om te oefenen, om te reizen of voor inzichten, maar ook dat je kan ervaren wat het voor anderen doet.

En ik had vriendinnen gevraagd of ze me wilden helpen met oefenen, dus lekker drumsessies gedaan en de reacties waren, jammer dat het al klaar is, het is heerlijk ontspannend en als je nog een keer wil oefenen dan doe je maar een berichtje.

Ik ben er zeker door de mogelijkheden waarvoor je de drum kan inzetten  geïnspireerd en heb diepere verbinding met mijn sjamaandrums die ik nu graag gebruik ik mijn leven en praktijk.

Dank je wel voor deze mooie drumtraining.

Groetjes Marian

Marian Huisman

Corona is voor mij een periode geweest van rust, groei en durven doen. Ik wilde al best lang een drum maar elke keer had ik wel een excuus waarom ik het toch niet deed. In de 2de lock down (ik mocht wederom niet werken omdat ik een contactberoep heb) heb ik toch een drum gekocht en de Allround Drumteachings aangeschaft.

Om toch inkomen te kunnen genereren ben ik drumsessies buiten gaan geven. Omdat ik zo’n mooie zware heb kon dat makkelijk op 1,5 meter afstand. In het bos of aan het water met inzichtenceremonie erbij waarbij kruiden, bomen of bloemen op een speciale manier worden ingezet om bepaalde vastgelopen processen inzichtelijk te maken. Dit proces werd ondersteund door de drum bij de boom welke op dat moment energetisch nodig was. Wat een prachtige inzichten zijn hierdoor ontstaan!

Na de vernieuwing van Allround drumteachings kon ik nog veel verder gaan. Wat heb ik daar veel van geleerd! Ik kan nu nog dieper gaan met mijn cliënten. Nadat ik zelf een paar keer de trancereis van de cursus heb gedaan en de meest bijzondere inzichten heb gekregen, durf ik nu ook trancereizen in te zetten bij mijn cliënten. “Reizen” naar oude kennis, het weten onder geleide van de drum. Ik heb mede door deze cursus prachtige behandelingen ontwikkeld op het ritme van de maan waar de drum nu een vast onderdeel van is. Lichaamsgerichte en ceremoniële behandelingen voor binnen en ceremoniële behandelingen voor buiten om iemand in beweging te zetten aan de hand van het ritme van de maan, de bomen, de kruiden. Met de juiste intenties, met de juist zuiverheid, vanuit het hart, maar ook oude dingen loslaten.

Hierdoor heb ik ook een nieuwe doelgroep erbij: De ondernemers. Ondernemers die ook vanuit rust nieuwe dingen willen ontwikkelen, in een impasse zitten, het idee hebben dat ze niet verder komen dan dan wat ze nu doen of het roer in hun bedrijf willem omgooien maar niet weten waar te beginnen.

Nu kan ik de behandelingen van mijn praktijk Huid-en-Kruid binnen en buiten afwisselen en aanpassen op de behoefte, voelen welke drum nodig is en het ritme van de drum aan kunnen passen aan wat iemand nodig heeft. Ik heb een 2e kleine drum erbij voor binnen en een 3e tussenmaat komt eraan.

Anne Tjeenk Willink

Van de drumteachings heb ik zonder meer veel geleerd. Wat ik erg fijn en ook belangrijk vond was de praktische toepasbaarheid. De lessen waren erg interessant. Gerard brengt zijn kennis op een prettige manier over. Ik kon er meteen mee aan de slag.

Verschillende drumritmes, het begeleiden van een drumcirkel, het geven van drumhealings, het zorgdragen voor je drum, enz. Erg fijn! Het heeft ervoor gezorgd dat ik nu zelf drumhealings geef, Moederdrum meditaties verzorg en plannen heb voor het organiseren van drumcirkels.

Al deze dingen wilde ik al langer doen, maar de Drumteachings hebben ervoor gezorgd dat mijn kennis toenam en ik voldoende zelfvertrouwen voelde om de stap te nemen. Daar ben ik erg blij mee en dankbaar voor!

May Zeelen

Never A Dull Moment met deze onlinetraining met 100+ video’s en 5+ uur aan leerstof.

unieke online training voor praktijk
Hoe leer ik werken met mijn sjamanendrum
Hoe leer ik drumritmes

Je hebt interesse maar nog wel een vraag? Plan dan hieronder een afspraak voor een virtueel kopje thee en kies dan voor "een afspraak".

Misschien staat je vraag wel hieronder bij veel gestelde vragen.

Veelgestelde vragen

Werkt dit ook bij kinderen en baby's?
Dit is juist heel goed voor kinderen en baby’s. Na de geboorte kan het zijn dat de baby of het kind de veiligheid van de baarmoeder mist. In de baarmoeder voelde en hoorde het de trilling en het geluid van de hartslag van de moeder. Je kunt de ouders uitleggen en leren om hun kinderen bij het slapen gaan even te drummen. Voor huilbaby’s en kinderen die moeite hebben met slapen is dit een uitkomst.
Kan dit ook bij stervensbegeleiding helpen?
Jazeker, zoals ik al zei wordt de weerstand gebroken door de hersenen in een theta-staat komen. Dit zorgt ervoor dat mensen hun angst voor de dood even kunnen vergeten. Het maakt ze rustiger omdat ze meer naar binnen gaan en daar hun rust kunnen vinden. Ik ken hier voorbeelden van dat iemand zijn vriend begeleide op het sterfbed. Hij vond dat fijn want dan was hij niet zo bang en kon dan beter in slaap vallen. Ook hier zie je dat het hoofd vaak de lastige broeder in het verhaal is om in vrijheid en overgave te gaan.
Je zou het wel willen maar je kunt het niet betalen?
Dit een reden die we vaker horen en we beseffen ons ook dat het een fiks bedrag is om even te betalen. Wat je zou kunnen doen is het aan familie of vrienden vragen of zij je willen lenen. Je kunt hen in ruil voor het terug te betalen aanbieden dat ze een sessie of behandeling bij jou kunnen krijgen. Op deze manier doe je zelf nog eens ervaring op en vergroot je je expertise. Behandel je een persoon per week dan heb je het geld in no-time terug betaald.
Kan ik dit ook toepassen tijdens de zwangerschap?
Het geeft de moeder rust en daardoor zal het zeker effect hebben op het welzijn van de baby. Het is dan wel even kijken hoe de baby er op reageert als je boven de buik drumt. Begin altijd op een afstand en ga langzaam naar de buik toe.
En hoe werkt dat in de geriatrie.
In de geriatrie zie je ook vereenzaming en angst. Dit leidt ook tot agressie en verdriet omdat de onmacht is toegeslagen. Vaak zie je dan kinds of kinderachtig gedrag en dan kun je met de drum muziek laten maken. Ze worden dan blij en gaan helemaal open. Anderzijds zullen ze ook uit het hoofd gaan en rustiger kunnen worden. het klinkt misschien raar wat ik zeg maar zo gaan ze ook uit hun overleving of wat daar nog van over is.
Is dit alleen bedoeld voor therapeuten of als je dit wilt worden?
Het antwoord daarop is, nee absoluut niet. Ook als je geen therapeut of coach bent kun je heel veel uit deze training halen. Je kunt dat wat je hier leert perfect gebruiken in je privé leven. Iedereen kan dit leren omdat het iets universeels is wat op veel situaties toepasbaar is. Als jij drumcirkels wilt gaan geven of je kindje wat slecht in slaap komt of erg onrustig is wil behandelen met de drum kan dat. Ook jij leert dan hoe je kunt healen en behandelen van je omgeving. Misschien vindt je het wel zo leuk dat je er ook over denkt hier wat geld mee te verdienen. Het zou zo maar kunnen dat je je echtheid naar boven trommelt en je ontdekt dat je ook kwaliteiten hebt om mee te werken.
Hoe lang is deze training beschikbaar?
Er is geen eindtijd aan verbonden. Het werken met de drum is een hele ontdekkingsreis en heeft vele mogelijkheden. Je kunt nu op je gemak ruim de tijd nemen zodat je telkens nieuwe dingen hierin kunt ervaren of later nog een keer terug kunt kijken om iets weer te checken. We horen van veel mensen terug dat ze dit erg fijn vinden.
Hoe kan ik op een drum spelen

Dit vinden anderen er van

Dat ik direct aan de slag kon met de drumteachings en de heldere uitleg van Gerard inspireerde mij.

Het maakte voor mij duidelijk dat ik hiermee verder wilde! Ik ben al snel met kinderen gaan drummen. Ik geef drumcirkels bij elke maanviering en bij alle rituelen gebruik ik 1 van mijn 3 prachtige sjamanendrums.

Verder gebruik ik de drum voor meditatie, trancereizen maar ook om met mij zelf in contact te komen.

Na de drumteachings voel ik veel meer verbinding met mijn drums en had ik de handvatten om het geleerde in de praktijk te brengen. Het spelen met de drum betekend voor mij thuiskomen en contact met mijn ziel. Dit wil ik graag met andere mensen delen!

Gaby Hänel

Wauw…..zo gaaf de drum teachings. Ik heb echt geleerd om nog specifieker met mijn sjamanendrum om te gaan.

Intense reizen gemaakt en anderen intens laten reizen. Zo bijzonder.

De verbinding met mijn beauty ofwel drum was er al, de liefde en koestering heeft andere vorm gekregen.

En deze gaat zeker nog verder de wereld in.

Bij Gerard denk ik aan directheid, concreet zijn en ook aan zachtheid.

Aho.

Maris Vereijken

Je staat op het punt om een drumexpert te worden

Stap voor stap je drumskills optimaliseren op een efficiënte manier.

Gerard Portheine

Gerard Portheine

Zodra ik kan reageer ik op je vraag

I will be back soon

Gerard Portheine
Hallo,

Heb je een vraag? Ik sta je graag te woord om je antwoord te geven.
Whatsapp