Nieuwe kennis voor het gebruiken van de drum in het intuïtieve tijdperk

Vroeger is voorbij, verrijk je nu met nieuwe kennis op wat ooit goed was

Meer dan 4 uur aan videomateriaal in deze online-opleiding tot professioneel drumtherapeut

De enigste online drumopleiding in Nederland en België

Je zit wat uit het raam te kijken en vraagt je af wat er aan scheelt dat je geen cliënten aantrekt. Je dacht met de opleiding die je gedaan had je wel iets had aangeboord wat zoden aan de dijk zou zetten. Ja, daar had je wel iets meer van verwacht. Iedereen lijkt ook op elkaar en niets is meer uniek. Daarnaast lijkt het wel of er meer therapeuten en coaches zijn dan cliënten. Je bent op zoek naar iets waarmee je jezelf kunt onderscheiden van de rest. Het liefst iets waar je de deur niet voor uit hoeft en zeker niet iets wat te moeilijk is of te lang duurt.

Je hebt al een drum die je wil gebruiken in je praktijk om je te onderscheiden van je collega’s maar het ontbreekt je aan relevante kennis en vaardigheden. Het laatste wat je wil is een flaterfiguur slaan voor je cliënt dus je gebruikt de drum maar liever niet.

De cliënt heeft een sterk overlevingsdeel en valt steeds terug in oud gedrag. Je wilt het muurtje verbrijzelen en de cliënt verrijken met nieuwe inzichten. Je geeft opleidingen, groepstrainingen en zoekt informatie over hoe je de drum zou kunnen inzetten om de dynamiek en je specialiteit te vergroten.

Drumhealing
Allround drumteachings

Jouw keuze werpt zichtbaar vruchten af

Je bent vaardig in het beoefenen van drum, weet welke methodes en ook hoe je deze toe kunt passen bij je cliënt. Je voelt je gesterkt en je hebt de knowhow voor de vragen van de cliënt. Je komt beslagen ten ijs en voelt je zelfzeker in het werken met de drum. Het verloopt vloeiend en je hoeft niet over na te denken en je bent in verbinding met jezelf en de cliënt.

Nu je als vegan ook een fiberskin drum gebruikt in je praktijk zie je een toename van cliënten omdat ze bij jou meer krijgen dan bij je collega’s. Je kunt het muurtje van de cliënt laten afbrokkelen. Deze heeft nu de ervaring dat deze zich veilig kan voelen en durft te gaan handelen volgens de op eigen kracht verworven inzichten. Dit is goed voor het zelfbeeld en voelt zich meer voldaan.

Je ziet dat je groepen door het gebruik van de drums zich meer openen en je hebt sneller resultaat. De opbouwende energie maakt dat het veel dieper gaat.

“Het afbreken van het opgetrokken muurtje, duurt nog geen half uurtje”

Rust en voortschrijdend inzicht.

Mijn naam is Gerard Portheine en ben meer dan 30 jaar bezig met het spirituele, waarvan de laatste jaren met de DNA-code van de ziel. Heb vele stromingen gevolgd om mezelf te ontwikkelen en regisseur van mijn leven te worden. In 2001 bracht mij dat bij de Lakota omdat ik daar een soort van roep toe voelde. Deze interesse breidde zich uit naar het maken en gebruiken van drums en het begeleiden van drumworkshops. Daarnaast heb ik zweethutten en vuurlopen mogen begeleiden. Het onderzoek wat met dit alles samen ging heeft geleid tot veel kennis en vakmanschap. In 2020 heb ik besloten om te stoppen met de drums, het werd wat veel om meer dan 10 drums per week te maken incluis de voorbereidende werkzaamheden daar ik alles zelf maakte. Ik ben mensen gaan opleiden om de kwalitatief professionele drum niet verloren te laten gaan. Het jaar retraite heeft mij een andere kijk op het werken met drums aangereikt. Ik kreeg duidelijke aanwijzingen wat de bedoeling is in het Aquarius tijdperk. Dit leide tot onder andere deze Allround drumteachings Aquarius Edition.

Hoe gebruik ik een sjamanendrum
Drumteacher

Drums worden al eeuwen gebruikt om te verbinden en te communiceren. De trilling die de drum genereert heeft de eigenschap dat het onze hersenen in een thetastaat brengt. Dit is de meditatieve staat van onze hersenen tussen slapen en wakker zijn in. We komen dan in contact met onze intuïtie en met ons hoger bewustzijn. Het haalt het voorgeschoven gordijn weg van onwenselijke en onprettige herinneringen waarvan het in die tijd nodig was om die te vergeten. We kunnen op deze manier ook inzicht krijgen in trauma en dit doorvoelen. De angst voor trauma zit in het aangeleerde alerte deel van onze hersens, ons overlevingsmechanisme. Door met de drum te werken kan dit op een zachte manier oplossen. Hoe meer een mens in contact met zichzelf komt des te krachtiger zal deze zijn om alles aan te kijken.

Het kan helpen bij verslavingen die vaak hun grondslag vinden in een hechtingsproblematiek. De drum leert ons verbinding te maken met onszelf en het maakt duidelijk dat alleen wijzelf onze behoefte kunnen vervullen, dat is de enige wijze om onvoorwaardelijke liefde te ontvangen. Je hoeft dan aan niemand iets terug te doen, je doet het alleen voor jezelf. Vanuit die gedachte kun je liefdevol de verbinding met anderen aangaan en krijgen ze meer van jou.

Als je iemand meer van zichzelf laat worden, heeft deze meer om van te houden.

Hoe geef ik een drumcirkel

Iemand raken door er vanaf te blijven.

Je client met een incest ervaring zichzelf terug geven en meer gewaar laten worden van het eigen lijf. De trilling en magie van de drum doen het werk. Jij mag deelgenoot zijn en het aanschouwen.

paardendrum

De cliënt in zijn/ haar eigen kracht zetten.

De client van huis wegbrengen en deze er later weer anders thuis te laten komen. Gebruik maken van de transformatieve kracht het oude denkpatroon vervangen door de nieuwe inzichten.

Hoe leer ik op een sjamanendrum spelen

In korte tijd je cliënt rustig krijgen met een drum

Je behandeling is veel effectiever nu de cliënt rustiger is en zijn hoofd leeg. Een snelle manier om de cliënt af te laten schakelen van zijn dagdagelijkse bezigheden.

Dit is wat anderen er van vinden

Van de drumteachings heb ik zonder meer veel geleerd. Wat ik erg fijn en ook belangrijk vond was de praktische toepasbaarheid. De lessen waren erg interessant. Gerard brengt zijn kennis op een prettige manier over. Ik kon er meteen mee aan de slag.

Verschillende drumritmes, het begeleiden van een drumcirkel, het geven van drumhealings, het zorgdragen voor je drum, enz. Erg fijn! Het heeft ervoor gezorgd dat ik nu zelf drumhealings geef, Moederdrum meditaties verzorg en plannen heb voor het organiseren van drumcirkels.

Al deze dingen wilde ik al langer doen, maar de Drumteachings hebben ervoor gezorgd dat mijn kennis toenam en ik voldoende zelfvertrouwen voelde om de stap te nemen. Daar ben ik erg blij mee en dankbaar voor!

May Zeelen

Wauw…..zo gaaf de drum teachings. Ik heb echt geleerd om nog specifieker met mijn sjamanendrum om te gaan.

Intense reizen gemaakt en anderen intens laten reizen. Zo bijzonder.

De verbinding met mijn beauty ofwel drum was er al, de liefde en koestering heeft andere vorm gekregen.

En deze gaat zeker nog verder de wereld in.

Bij Gerard denk ik aan directheid, concreet zijn en ook aan zachtheid.

Aho.

Maris Vereijken

Hoe de training er uit ziet en wat je kan verwachten?

Meer dan 4 uur video materiaal die de ritmes, oefenmateriaal en de behandelmethodes gedetailleerd uitleggen in 94 video’s. Je leert drumvaardigheden ontwikkelen tot een professioneel drumtherapeut. Je leert de nieuwe visie door middel van aangereikte voorbeelden over de nieuwe behandelmethodes. Uitleg over de do’s en dont’s tijdens het werken met de drum en de cliënt. Aanwijzingen en ideeën om meer uit je groepswerk te halen. Nieuwe inzichten die je drumcirkels effectiever maken en meer diepgang geven.

unieke online training voor praktijk
Hoe leer ik werken met mijn sjamanendrum
Hoe leer ik drumritmes
paardentherapie en drum

Zelf hebben wij goede ervaringen met de combinatie paard en drum. Hier was het maken van een drum en het werken met paarden in de vorm van Equitherapie samen de structuur van een intense workshop. Ook het werken met de drum en paardentherapie is een uitstekende combinatie.

paardentherapie en drum

Je hebt interesse maar nog wel een vraag? Plan dan hieronder een afspraak in om deze telefonisch beantwoord te krijgen

Misschien staat je vraag wel bij veel gestelde vragen.

Veelgestelde vragen

Werkt dit ook bij kinderen en baby's?

Dit is juist heel goed voor kinderen en baby’s. Na de geboorte kan het zijn dat de baby of het kind de veiligheid van de baarmoeder mist. In de baarmoeder voelde en hoorde het de trilling en het geluid van de hartslag van de moeder. Je kunt de ouders uitleggen en leren om hun kinderen bij het slapen gaan even te drummen. Voor huilbaby’s en kinderen die moeite hebben met slapen is dit een uitkomst.

Kan dit ook bij stervensbegeleiding helpen?

Jazeker, zoals ik al zei wordt de weerstand gebroken door de hersenen in een theta-staat komen. Dit zorgt ervoor dat mensen hun angst voor de dood even kunnen vergeten. Het maakt ze rustiger omdat ze meer naar binnen gaan en daar hun rust kunnen vinden. Ik ken hier voorbeelden van dat iemand zijn vriend begeleide op het sterfbed. Hij vond dat fijn want dan was hij niet zo bang en kon dan beter in slaap vallen. Ook hier zie je dat het hoofd vaak de lastige broeder in het verhaal is om in vrijheid en overgave te gaan.

Je zou het wel willen maar je kunt het niet betalen?

Dit een reden die we vaker horen en we beseffen ons ook dat het een fiks bedrag is om even te betalen. Anderzijds als je het omrekent naar per maand is het €24,75. Wat je zou kunnen doen is het aan familie of vrienden vragen of zij je willen lenen. Je kunt hen in ruil voor het terug te betalen aanbieden dat ze een sessie of behandeling bij jou kunnen krijgen. Op deze manier doe je zelf nog eens ervaring op en vergroot je je expertise. Behandel je een persoon per week dan heb je het geld in no-time terug betaald.

Kan ik dit ook toepassen tijdens de zwangerschap?

Het geeft de moeder rust eb daardoor zal het zeker effect hebben op het welzijn van de baby. Het is dan wel even kijken hoe de baby er op reageert als je boven de buik drumt. Begin altijd op een afstand en ga langzaam naar de buik toe.

En hoe werkt dat in de geriatrie.

In de geriatrie zie je ook vereenzaming en angst. Dit leidt ook tot agressie en verdriet omdat de onmacht is toegeslagen. Vaak zie je dan kinds of kinderachtig gedrag en dan kun je met de drum muziek laten maken. Ze worden dan blij en gaan helemaal open. Anderzijds zullen ze ook uit het hoofd gaan en rustiger kunnen worden. het klinkt misschien raar wat ik zeg maar zo gaan ze ook uit hun overleving of wat daar nog van over is.

Is dit alleen bedoeld voor therapeuten of dat te worden?

Het antwoord daarop is, nee absoluut niet. Ook als je geen therapeut of coach bent kun je heel veel uit deze training halen. Je kunt dat wat je hier leert perfect gebruiken in je privé leven. Iedereen kan dit leren omdat het iets universeels is wat op veel situaties toepasbaar is. Als jij drumcirkels wilt gaan geven of je kindje wat slecht in slaap komt of erg onrustig is wil behandelen met de drum kan dat. Ook jij leert dan hoe je kunt healen en behandelen van je omgeving. Misschien vindt je het wel zo leuk dat je er ook over denkt hier wat geld mee te verdienen. Het zou zo maar kunnen dat je je echtheid naar boven trommelt en je ontdekt dat je ook kwaliteiten hebt om mee te werken.

Drumcirkel NatuurlijkZijn

Dit vinden anderen er van

Dat ik direct aan de slag kon met de drumteachings en de heldere uitleg van Gerard inspireerde mij.

Het maakte voor mij duidelijk dat ik hiermee verder wilde!

Ik ben al snel met kinderen gaan drummen.

Ik geef drumcirkels bij elke maanviering en bij alle rituelen gebruik ik 1 van mijn 3 prachtige sjamanendrums.

Verder gebruik ik de drum voor meditatie, trancereizen maar ook om met mij zelf in contact te komen.

Na de drumteachings voel ik veel meer verbinding met mijn drums en had ik de handvatten om het geleerde in de praktijk te brengen.

Het spelen met de drum betekend voor mij thuiskomen en contact met mijn ziel.

Dit wil ik graag met andere mensen delen!

Gaby Hänel

Steeds meer mensen zullen jou nodig hebben om zichzelf te vinden.

Jouw aanpak met het gebruik van je drum en mensen gaan voldaan naar huis.