Home » Blog » Allround Drumteachings Aquarius Edition » Waar op letten bij aanschaf van een sjamanendrum
Online training allround drumteachings

Waar op letten bij aanschaf van een sjamanendrum

door | 5 nov, 2019 | Allround Drumteachings Aquarius Edition, Sjamanendrum

Belangrijk bij het aanschaffen van een sjamanendrum is dat de drum een spansysteem heeft of op zijn minst na te spannen is. Dit komt het gebruikersgemak en gebruikersplezier ten goede.

Goede Resonantie

Een goede resonantie is gewenst bij een drum die gebruikt gaat worden voor healing, medetatie, trance of reisdrum. De trilling die de dierenhuid produceerd doordat jij er op slaat zorgt ervoor dat de hersenen in een thetastaat gebracht worden. Je kunt dit zien als dat je in een droomstaat komt en beelden kunt gaan zien zoals in een droom. Dit geldt ook voor het oproepen van visioenen. Je gaat kijken in een alternatieve wereld die niet beinvloed word door de hersenen die oordelen hebben en oude denkbeelden. Hierdoor ga je zaken en dingen op een andere manier bekijken. Anderzijds zullen de meridianen  weer in lijn gezet worden zodat er een natuurlijke manier balans ontstaat. En de chakra’s weer geoptimaliseerd worden. Dit bespoedigt of ondersteunt het herstelproces of helingsproces.

Doordat de hersenen worden uitgeschakeld kom je in contact met je gevoel en maak je verbinding met je ziel. Iedere disbalans of ziekte is een signaal van je ziel dat je iets niet goed doet of handeld vanuit overlevingsstrategiën. Dit word dan door de ziel duidelijk gemaakt door lichamelijke klachten te openbaren. Tot zover deze uitwijding en terug naar de drum.

Snelspansysteem sjamanendrum

Een drum die geheel is gemaakt van dierenhuid zal alleen goed klinken als deze met droog weer of op welke manier dan ook verwarmd is geweest. Dit is niet wenselijk als je de drum wilt gaan inzetten bij cliënten of voor persoonlijk gebruik. Meestal vervalt de drum dan weer na een korte tijd in een blikkerige of doffe klank. Met een snelspansysteem kan je op ieder moment de drum weer op de juiste pitch krijgen. Dat komt de behandeling ten goede en daarnaast kom je profesioneel over.

Huid van de drum

Een drum die niet kortgeschoren is en nog langere haren heeft zal minder en soms zelfs geen resonantie geven. Het ziet er dan wel leuk uit en zogenaamd sjamanistisch maar zal geen aanvulling zijn in je praktijk of helingwerk. Ik zeg dit omdat zogezegde traditionele drums sowieso allemaal blote huiden hebben. In de inheemse tradities was het uiterlijk van een drum niet belangrijk. Maar mocht dit, of is dit voor jou wel belangrijk zijn dan is dat zo.

Gewicht

Een ander belangrijk aspect is dat de drum niet te zwaar van gewicht is. Bij langere sessies bestaat de kans dat je de focus gaat verliezen omdat het gewicht parten gaat spelen. Dit leidt ertoe dat je focus naar het dragen van de drum gaat en niet naar cliënt of het ritueel.

Over ons

NatuurlijkZijnSinds 2008 hebben we ons gespecialiseerd in sjamanendrums en het gebruik hiervan.

Gerelateerde artikelen

Wat doet een sjamanendrum?

Wat doet een sjamanendrum?

Wat doet een sjamanendrum? Hoe krijg ik mijn hoofd leeg? Hoe verminder ik spanning in mijn lichaam? Hoe kan ik inzichten krijgen door het gebruiken van een drum? Dit alles en meer lees je hier.

Lees meer
Certificaat Allround Drumteachings

Certificaat Allround Drumteachings

We hadden er zelf nog niet over nagedacht om een certificaat toe te voegen aan de training Allround Drumteachings Aquarius Edition. Na enkele vragen die we binnen kregen of er wel een certificaat werd uitgereikt hebben we er werk van gemaakt. Nu krijg je na het voltooien van de training een certificaat zodat je deze kunt printen en tonen.

Lees meer

2 Reacties

 1. Erik

  De drum die wij samen 4 jaar geleden maakten, klinkt nog steeds fantastisch ❤

  Antwoord
  • Ans Portheine

   Hoi Erik, wat ontzettend leuk om te horen!! Heel veel drumplezier nog in de toekomst 🙂

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin