Home » Blog » Allround Drumteachings Aquarius Edition » Wat is het Aquariustijdperk?
Aquarius Het nieuwe intuïteve tijdperk

Wat is het Aquariustijdperk?

door | 14 jan, 2022 | Allround Drumteachings Aquarius Edition, Sjamanendrum

Het Aquariustijdperk ook het intuïtieve tijdperk genoemd is in deze uitleg het laatste deel van 407 jaar in een cyclus die in totaal 27.043 jaar duurt. Laat ik eerst even uitleggen voor er verwarring ontstaat met de horoscopische uitleg en dan welke cyclussen er voor de huidige waren. Omdat het intuitieve tijdperk valt in de horoscopische Aquariustijd worden deze vaak in één adem genoemd. Nu terug naar de intentie van deze uitleg. In de eerste cyclus kreeg de mensheid een eigen vrije wil. De ziel betrad de aardse leerschool op weg naar de weder versmelting met het Grote Geheel. Dit was de Akasha-cyclus die opgevolgd werd door de Limurië-cyclus (lemurië) de derde was Atlantis en wij bevinden ons in de vierde cyclus. Hoe deze cyclus heet is niet bekend maar als ik de interpretaties uit de geschiedenis neem heeft dit te maken met gezonken gebieden. Dan acht ik de kans aanwezig dat deze ook een naam in die strekking zal krijgen.

Een cyclus is onderverdeeld in vier tijdperken wat begint met het instinctieve tijdperk, dan het emotionele tijdperk, gevolgd door het intellectuele tijdperk en in 2023 begint het intuïtieve tijdperk welke ook wel het Aquarius tijdperk genoemd wordt. Dit verraad ook al een beetje waarom er nu steeds meer over voelen en gevoel gesproken wordt. Dat de huidige jeugd zich meer en meer verzet tegen het oude establishment, is omdat het voor hen niet goed voelt.

Hoe kom ik bij mijn intuïtie

Ontwikkeling van de intuïtie

In de komende 407 jaar gaat de mens zich dus verder ontwikkelen op het gebied van intuïtie. Dat is het leren contact maken en luisteren naar onze innerlijke kennisbank. Misschien herken je dit gevoel als “het stemmetje in mij” of als “iets in mij zei van…”. Dat is dan ook wat er nu aan de hand is, we moeten meer naar binnen gaan en ons richten op onszelf. Er is nu een grote verschuiving en opruiming aan de hand wat ook wel wordt aangeduid als een Apocalyps. Alles wat men over de Apocalyps vertelt heeft kwam vanuit het intellect en de Apocalyps zou met het vergaan van de wereld te maken hebben. Jaja, je hersens maken er wat van en als dan de gevestigde orde daar een sausje angst aan toevoegt schieten we in de kramp. Tuurlijk is er nu een schifting aan de hand maar dat is ook nodig omdat het merendeel van de mensen verstandelijk is opgevoed en op die manier leeft. Om die te overtuigen dat ze mis zitten zullen ze gaan ervaren dat hun systeem ten dode is opgeschreven. En dit onder het motto “wie niet horen wil moet voelen”. En daar zal de Apocalyps over gaan.

Veranderingen

Veranderingen

De wereld zoals we die kennen zal verdwijnen en er komt een nieuwe wereld. Apocalyps betekent onthulling, openbaring. Dit in contrast tot het uit elkaar spatten en vergaan van de aarde. De huidige klimaatveranderingen zijn niet tegen te houden dat is een natuurlijke wet. De klimaatveranderingen zijn er om de nieuwe en vijfde cyclus weer te laten beginnen in het instinctieve tijdperk waar de mensheid dan weer zal moeten leren overleven. Zo werkt het grote plan nu eenmaal.

Waar we wel iets aan kunnen doen is hoe we met de natuur om moeten gaan of met het dieren welzijn. Maar om ons daar in te laten leiden zullen we in onze kracht moeten gaan staan. Hierover meer in de blog: hoe kom ik in mijn kracht? Zoals ik al zei komen we in 2023 in het intuïtieve tijdperk en zullen onthullingen en openbaringen aan ons zelf intuïtief worden doorgegeven. Dit betekent dat we onze intuïtieve vaardigheden dienen te ontwikkelen en ons daar voor open dienen te stellen. De tijd dat de therapeut jou zal helen is voorbij, je hebt alles in je. Van buiten naar binnen zal omdraaien in van binnen naar buiten. Op deze wijze krijg je contact met je eeuwenoude kennisbank en heb je informatie uit eerste hand.

Sjamanendrum en intuïtie

Hoe een drum hierbij helpt

In onze Nieuwe Online training Allround Drumteachings Aquarius Edition leer je hoe je dit voor jezelf kunt doen en anderen kunt gaan begeleiden met dat proces.

Het intuïtieve tijdperk brengt je uit je hoofd en in je kracht. En een instrument wat daarbij uitstekend kan helpen is de drum ook wel trommel genoemd. Ik bedoel hier niet specifiek een sjamanentrommel mee maar het kan ook een fiberskin trommel zijn. Dit is toch wat vriendelijker voor mensen die een vegan of veganistische visie leven.

Het effect wat de trommel op ons heeft is dat door de trilling we in een meditatieve staat komen ook wel trance. Het is de fase waar de hersenen op een frequentie tussen de 4Hz en 7Hz komen en dat is tussen slaap en wakker zijn in. De hersenen zijn zogezegd altijd actief maar worden afgesloten van het emotionele gedeelte. Hier kan het dan bij oude (negatieve) herinneringen komen en ook bij de ziel en het bovenbewuste. Het komt zogezegd bij de innerlijke kennisbank die het hele aardse plan van jou in de kluis heeft en jou plan van aanpak toen je ziel naar de aarde kwam met je evolutieaanpak.

Over ons

NatuurlijkZijnSinds 2008 hebben we ons gespecialiseerd in sjamanendrums en het gebruik hiervan.

Gerelateerde artikelen

Ontdek de heilzame werking van de drum – deel 2

Ontdek de heilzame werking van de drum – deel 2

Wat zijn de voordelen van werken met de drum? Eens je met de drum aan de slag leert gaan, kan je hem voor jezelf maar ook voor anderen inzetten. Als je als coach of als therapeut werkzaam bent dan is de drum zonder meer een aanvulling voor de praktijk. Als iemand met zichzelf in de knoop zit, dan kan je hem of haar aan de hand van de drum begeleiden op een reis naar binnen. In therapeutisch groepswerk is de drum een middel om iemand helemaal te laten ontladen.

lees verder

0 Reacties

Tweet
Share
Share
Pin