Home » Blog » Bloom reportage 4 2022 » Ontdek de heilzame werking van de drum – deel 6
De zeven windrichtingen

Ontdek de heilzame werking van de drum – deel 6

door | 19 jun, 2022 | Allround Drumteachings Aquarius Edition, Bloom reportage 4 2022, Drumsessies, Sjamanendrum, sjamanisme

Deel 6 niet gepubliceerd artikel tijdschrift BLOOM editie 4 – 2022

Wat zijn de zeven drumrichtingen en waarom zijn ze van belang?

De zeven richtingen staan voor het leven zoals we dat zien bij het medicijnwiel. Het midden dat is jouw kern dus dat ben jij. Het oosten is de richting waar het nieuwe begint, zoals iedere dag komt daar de zon op. Het zuiden is het resultaat van wat je gezaaid hebt. Het westen is het oogsten en naar binnen keren, voelen hoe het resultaat geworden is. En het Noorden is het er nog eens een nachtje over slapen of het vragen voor goddelijke raad. Dan hebben we nog de onderwereld waar we reizen voor inzicht met krachtdieren of andere archetypen en datzelfde is ook met de bovenwereld waar we reizen met engelen en gidsen of andere archetypen. Jij, in de middenwereld kunt alle kanten op gaan. Alles draait om jou want iedereen is op zijn plaats het midden van het universum.

Je kunt de drum gaan inzetten om in een verandering aan te brengen en gebruikt de zeven richtingen als stappenplan. Maar ook hier zijn legio mogelijkheden en was dit een beknopte uitleg. Bij drumcirkels, wat een bijeenkomst is van meerdere mensen, worden de vier windrichtingen aangeroepen en nodigen op die manier de spirituele helpers uit om wijsheid of inzicht te brengen. Iedere cirkel heeft een bepaalde intentie en de gehele groep is bezig met de energie neer te zetten. Zo kan je ook groepshealingen en andere disciplines toepassen. Of gewoon gezellig met een paar mensen muziek maken en met elkaar verbinden.

Over ons

NatuurlijkZijnSinds 2008 hebben we ons gespecialiseerd in sjamanendrums en het gebruik hiervan.

Gerelateerde artikelen

Certificaat Allround Drumteachings

Certificaat Allround Drumteachings

We hadden er zelf nog niet over nagedacht om een certificaat toe te voegen aan de training Allround Drumteachings Aquarius Edition. Na enkele vragen die we binnen kregen of er wel een certificaat werd uitgereikt hebben we er werk van gemaakt. Nu krijg je na het voltooien van de training een certificaat zodat je deze kunt printen en tonen.

Lees meer
Ontdek de heilzame werking van de drum – deel 2

Ontdek de heilzame werking van de drum – deel 2

Wat zijn de voordelen van werken met de drum? Eens je met de drum aan de slag leert gaan, kan je hem voor jezelf maar ook voor anderen inzetten. Als je als coach of als therapeut werkzaam bent dan is de drum zonder meer een aanvulling voor de praktijk. Als iemand met zichzelf in de knoop zit, dan kan je hem of haar aan de hand van de drum begeleiden op een reis naar binnen. In therapeutisch groepswerk is de drum een middel om iemand helemaal te laten ontladen.

Lees meer

0 reacties

Tweet
Share
Share
Pin