Home » Blog » Bloom reportage 4 2022 » Ontdek de heilzame werking van de drum – deel 4
Waarom heb je de Online Drumteachings in het leven geroepen?

Ontdek de heilzame werking van de drum – deel 4

door | 31 mei, 2022 | Allround Drumteachings Aquarius Edition, Bloom reportage 4 2022, Drumsessies, Sjamanendrum, sjamanisme

BLOOM: Waarom heb je de Online Drumteachings in het leven geroepen?

Gerard: Tijdens mijn dertienjarige carrière als drumbouwer, een carrière waar ik inmiddels mee gestopt ben, kreeg ik geregeld de vraag van mensen waar en hoe ze konden leren drummen. Ze hadden vaak al een drum aangeschaft of er zelf een gemaakt en wilden hier graag mee verder. Omdat er toentertijd geen trainingen of cursussen waren, raadde ik iedereen aan om het op het gevoel te doen. Zo zouden ze het vanzelf wel leren. Maar de vraag naar lessen en informatie bleef bestaan. Daarom riep ik de eerste editie van de Allround Drumteachings in het leven. Al snel ontdekte ik echter dat er iets ontbrak. Het voelde niet goed en ik besloot om deze trainingen stop te zetten. Pas later heb ik de draad weer opgepakt.

Tijdens een jaar retraite werd mij de huidige Allround Drumteachings Aquarius Edition via mijn intuïtie aangereikt. Om een klein voorbeeldje te geven; ik lag net in bed om te gaan slapen en kreeg net voor ik in slaap viel een ritme te horen. Ik heb onmiddellijk het ritme, inclusief een aantal aantekeningen, genoteerd. Een andere reden om deze training op te starten was en is om mensen een manier aan te reiken om een diepe verbinding met zichzelf te kunnen maken. Zo leren ze met hun intuïtie werken.

Over ons

NatuurlijkZijnSinds 2008 hebben we ons gespecialiseerd in sjamanendrums en het gebruik hiervan.

Gerelateerde artikelen

Het inwijden van een drum

Het inwijden van een drum

Het inwijden of anders gezegd het verbinding maken met de drum begint al bij de intentie om een drum aan te schaffen. Je neemt je voor om, in dit geval, een drum voor bepaalde doeleinden aan te schaffen, waar je een persoonlijke waarde aan wil geven of intense interesse voor hebt. Je ziet dit dat zeer serieus en het zal een heilig karakter moeten hebben.

Lees meer
Ontdek de heilzame werking van de drum – deel 2

Ontdek de heilzame werking van de drum – deel 2

Wat zijn de voordelen van werken met de drum? Eens je met de drum aan de slag leert gaan, kan je hem voor jezelf maar ook voor anderen inzetten. Als je als coach of als therapeut werkzaam bent dan is de drum zonder meer een aanvulling voor de praktijk. Als iemand met zichzelf in de knoop zit, dan kan je hem of haar aan de hand van de drum begeleiden op een reis naar binnen. In therapeutisch groepswerk is de drum een middel om iemand helemaal te laten ontladen.

Lees meer

0 reacties

Tweet
Share
Share
Pin