Dagworkshop sjamanendrum maken

Ja dit is echt waar, je kunt op een dag een kwalitatief hoogstaande drum maken.

Je kunt je niet meer inschrijven voor workshops. Op dit moment worden er mensen opgeleid tot drumbouwer. Binnenkort kun je bij hen terecht en komen hun gegevens op deze site.

Alleen of met een groep

Wil je een kwalitatief hoogstaande drum maken wanneer het jouw het beste uitkomt bieden wij daar de mogelijk voor. Je kunt dit alleen doen maar ook met een groepje van maximaal 4 personen. 

Mocht je met meer dan vier personen zijn dan is er de mogelijkheid om uit te wijken naar een schitterende locatie. Hier kunnen we dan ongestoord met zijn allen een drum maken.

NatuurlijkZijn biedt ook mogelijkheden aan om als individu deel te nemen in een groep die zichzelf samensteld. In deze groepen kun je anderen ontmoeten die ook dezelfde interesses hebben en nieuwe contacten leggen. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een drum die bij jouw past of welke je voorkeur heeft. Je geeft op tijd door en als het mogelijk is dan zal jouw voorkeur erbij zitten.

Sjamanendrum maken
workshop sjamanendrum maken in 1 dag

Hoe dit in zijn werk gaat?

Je vult onderstaand formulier in met eventuele vragen of wensen. Mocht je al weten wat je wilt maken kun je dat daar ook al in vermelden. Heb je nog geen idee of twijfel je nog dan kan Gerard je daarbij helpen in een telefonisch contact.

Op de afgesproken datum kom je om 10.00 uur en rond 16.00 ga jij met een geweldige drum naar huis waar je er trots op bent.

De lunch en gezelligheid is bij de prijs inbegrepen net als de drumstok en de uitleg die nodig is in het gebruik van de drum. Je krijgt ook informatie over de do’s en dont’s omtrent de drum.

Mocht er tijdens het maken van de drum Gerard iets opvallen wat met jouw persoonlijke proces te maken kan hebben, zal Gerard de vraag stellen of je daar interesse in hebt om dat te horen.

Welke keuzes heb je allemaal

Je hebt de keuze uit twee houtsoorten: cederhout en vurenhout. De verschillende diameters zijn 60*, 50, 45, 40, 35 en 30 cm.

Cederhout heeft het voordeel dat het lichter in gewicht is dan vurenhout. Een leuk weetje is dat de eerste drum ooit gemaakt is van cederhout. Omdat het cederhout een duurdere houtsoort is komt er een meerprijs van €35,00 bij.

De keuze van de huiden zijn: Paard, Geit, Edelhert en Damhert.  Van het damhert hebben we verschillende soorten: Axis axis, Sika en de bekende Bambi. 

Mocht je zelf een huid hebben is dat ook bespreekbaar.

*Bij een 60 cm komt er ook een meerprijs van €15,00 bij

De dagworkshop sjamanendrum maken begint eigenlijk al wanneer je belt om een datum te prikken. Welke maat drum, welk hout, welke huid. Ehhh…
Even goed over nadenken en later doorgeven. De keuze voor NatuurlijkZijn lag voor de hand. Ik had al 2 vakkundig gemaakte drums van Gerard en was dan ook heel nieuwsgierig hoe het zou zijn om er zelf één te maken. Het moest een speciale drum voor mij worden en dat is helemaal gelukt, vooral door de ervaring van de bijzondere dag bij Gerard en Ans. Want zo’n workshop is veel meer dan alleen maar een drum maken. Naast allerlei tips voor het gebruik en onderhoud van de drum, krijg je er tussendoor een stukje coaching bij, gerelateerd aan de keuzes die je maakt tijdens het bouwen van de drum. Een unieke begeleiding door 2 unieke personen. Onvergetelijk en iedereen aan te raden!

Marcel Harkes

Ik heb een superleuke dag gehad bij Gerard en Ans toen ik daar een sjamanen drum maakte. Ik voelde me heel welkom. We konden fijn buiten werken, er werd zorgvuldig aan de corona regels voldaan.

Het proces werd heel mooi begeleid door Gerard, wat ervoor zorgde dat de drum al een beetje “eigen” voelde. Gerard is een echte vakman. Ik heb allemaal mooie tips gekregen en ben vol inspiratie naar huis gegaan.
Ik ben heel blij met mijn drum!!

Vera Hoefnagels

De dagworkshop sjamanendrum maken, wat een heerlijke dag was dat! Niet alleen heb ik een fantastische drum gemaakt, maar ik heb ook een dag vol zelfreflectie, inzichten en verbinding meegemaakt.

Gerard is natuurlijk een meester drumbouwer, maar daarnaast ook een meester in het doorprikken van luchtkastelen vol oude en belemmerende denkpatronen. Met zijn messcherpe vragen en opmerkingen brengt hij oude overtuigingen aan het wankelen en wijst hij je de plaatsen waar groei mogelijk is zonder ook maar één moment een oordeel te vellen of je het gevoel te geven dat iets goed of fout is. En dat alles aan de hand van jouw manier van werken, jouw keuzes en jouw beleving bij het drum maken.

Ik werd zeer geraakt bij het verbinden met de huid waarvan ik mijn drum ging maken en ik was ontroerd bij de gedachte dat de kwaliteiten van dit specifieke dier in mijn drum zouden voortleven. Mijn kleine drum van stierkalf verbindt met en vertelt over kwetsbaarheid en zelfliefde, over levensvreugde en vergankelijkheid.

Ik voel me sterk verbonden met deze drum, meer nog dan met mijn andere drums. Deze drum gebruik ik dan ook voornamelijk voor mijn eigen healingprocessen en maar zelden in sessies met andere mensen.

De dagworkshop sjamanendrum maken was voor mij dus niet alleen een heel leuke, helende dag, maar heeft me ook een fantastisch instrument opgeleverd waarmee ik nog jaren mijn meditaties, sjamanistische reizen en healings kan verdiepen.

Sanne Boersma