Een drumhealing is voor iedereen een gevoel van thuiskomen bij jezelf

Ik maak jou bewust van je eigen kracht

Druk Druk Druk

De drukte stijgt je naar het hoofd en zaken stapelen zich op. Je wilt alles op een rijtje krijgen maar je kan zelfs het rijtje niet eens meer vinden. Iedereen in je omgeving vraagt wat van je en verwacht iets van je en waar je dat vroeger makkelijk kon is de koek nu op. Je loopt zo gespannen als een veer rond om alles voor elkaar te krijgen. Je rent van, hot naar her en van her naar… naar wat ook al weer!? ….ohjah naar daar. Je wordt emotioneler en bent doodmoe van de heisa om je heen. Iedereen klaagt en zeurt en moet zo nodig zijn of haar mening aan je opdringen. Het lontje word korter en korter je gaat kortaf en boos reageren en het dagelijkse kost je meer en meer moeite. Je wilt maar een ding en dat is EVEN NIETS. Je lijf begint zelfs te zuchten, te piepen en te kraken. Als je er iets gevraagd wordt wil je wel uitschreeuwen “Vergeet Het Maar”. Nu even niet!! Je bent een tijdbom die op twee voor twaalf staat, alarmbellen gaan af en je bent echt toe aan, Me-Time.

Even helemaal niets, Now it’s me-time

Zo nu eerst even adem halen en tot rust komen. Jezelf verwennen en even ervaren hoe het is om jezelf te voelen. Je merkt dat je hoofd rustiger wordt en je lijf begint te ontspannen. Even alles loslaten en nieuwe energie tanken. Nu je hoofd uit de “wat moet ik nog doen” stand komt krijg je ingevingen hoe je dingen anders kunt gaan doen zodat ze niet meer zo beladen zijn. Misschien krijg je herinneringen van hoe dat vroeger ging en dat je daar de dingen ook zo gedaan hebt omdat het moest. Nu kun je besluiten hier een andere manier van handelen tegenover te zetten die je minder energie kost. Het lijkt op even praten met je vriendin alleen komen de goede tips en antwoorden nu uit jezelf. Op deze manier kun je zelfs weer de hele wereld aan maar je weet dat het geen grote opgave meer is maar een uitdaging die jij zelf regisseert. Je voelt je energieker waardoor er weer liefdevoller voor je naaste omgeving kunt zijn. Immers als jij ontspannen bent zal de rest ook ontspannen. Gun jezelf je Me-time en geniet opnieuw maar liefdevoller van jezelf.

Een weldaad voor body, mind & soul

Ik spreek uit ervaring

De ervaringen die ik opgedaan heb de laatste ruim 16 jaar met de drum, hebben mij geleerd dat het een magisch instrument is. Zo heb ik 13 jaar drums gemaakt en verder ontwikkeld tot een instrument van professionele kwaliteit. Naast de verkoop van deze drums hebben wij als NatuurlijkZijn workshops aangeboden waarin volwassenen en kinderen hun eigen drum konden maken.

Ik heb me verdiept in het ontstaan en gebruik van de drum. Zo heb ik online drumteachings ontwikkeld waarin iedereen die dat wil een professioneel drumtherapeut kan worden. Hier vindt je van het leren van drumritmes tot trancereizen en het ontmoeten van je spiritueel begeleider.

De feedback die ik van veel mensen ontvangen heb en het onderzoeken in het gebruik van de drum hebben mij er van overtuigd dat, de drum het voertuig van de ziel is om onze eigen grootsheid te ontdekken. Daarnaast heeft wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat de drum een positief effect heeft op het welzijn en psyche van de mens. De trilling van de drum brengt rust in het lijf.

Online training Allround drumteachings

Jezelf opladen door de spanning te ontladen.

Drumsessie

Je voelt je meer geaard in je lijf

De trilling die door je lijf gaat raakt het diepste vezeltje in je aan en wordt je je gewaar van je hele lijf. Op een zachte manier ga je van weerstand naar wederopstand.

Hoe leer ik op een sjamanendrum spelen

Een zachte manier om blokkades op te lossen

De draagkracht van de drum en de liefdevolle benadering doet je smelten. Het is niet nodig om hard te zijn om je zachtheid te ondekken.

how to use a fiberdrum

Je laten raken zonder aangeraakt te worden

De trilling van de drum gaat door de kleding en kan daarom tijdens een drummassage gewoon aangehouden worden.

Zij vertellen over de magie van het thuis komen bij jezelf.

Ik ben naar Gerard gegaan voor een drumsessie, na overleg heb ik hiervoor gekozen om duidelijkheid te krijgen in een bepaalde situatie. Ik wist totaal niet wat ik moest verwachten en dat is voor mij moeilijk. Toen de behandeling begon was het net alsof ik van binnenuit gemasseerd werd ik had het gevoel alsof het helemaal door mijn botten ging. Ik werd van binnenuit helemaal opgepoetst. Doordat ik niet werd aangeraakt hoefde ik niet waakzaam te blijven, ik kon in mijn eigen veilige ruimte blijven en zo in een diepe ontspanning gaan.

Ik vind dit echt een aanrader voor mensen die lichamelijke beschadigingen opgelopen hebben, om op deze manier weer veilig en bewust hun lichaam te kunnen voelen. Zo ontdekte ik bepaalde koude plekjes die weer warm werden. Dit gaf me een gevoel van thuiskomen in mezelf. De drumsessie was voor mij tijdloos waarbij ik me vervuld voelde in mijzelf.

Op de vraag van Gerard of ik me gelukkig of voldaan voelde kon ik zonder enige twijfel zeggen, ik voel me voldaan. Ik was me bewust van heel mijn lichaam, geborgen in mezelf.

De begeleiding tijdens het proces was als dat er een poortwachter was die de boel bewaakte. De aanpak van Gerard was zacht en het draaide om mij en mijn veiligheid. De tijd die er voor mij genomen werd gaf me een welkom gevoel en “ik mag er zijn” ervaring. Het ontroerde me heel intens en ben heel dankbaar dat ik dit ervaren heb. Het proces van verdere integratie in mijn dagelijkse leven kan nu doorstromen.

Maria v Duynhoven

Mijn hoofd tolde op mijn romp en voelde een enorme drang om maar door te blijven gaan. Ik had het gevoel dat ik alles verloor en was mezelf niet meer. Ik moest voldoen aan anderen en dat had zijn tol wel geëist.
Ik ben hulp gaan zoeken om te kijken of ik nog wel te redden was bij wijze van spreken. Ik zeg dit wat gekscherend maar zo was het voor mij wel. Iets in mij leidde mij naar Gerard en deze heeft mij aangehoord en een suggestie aangereikt om de Magie van de drum te ervaren zoals hij dit noemde. Ik dacht ja, wat heb ik te verliezen? De eerste drumsessie die ik onderging maakte me intens verdrietig. Ik schaam me er niet voor maar ik heb liggen huilen als een klein kind. Ik realiseerde mij dat ik mezelf was verloren. De aanraking van de drum maakte mij weer bewust van mijn lichaam. Er schoten herinneringen door mijn hoofd waar ik boos om kon worden en dan weer intens kon voelen hoe verdrietig ik was.
Ik voelde mij door niemand gehoord en realiseerde me achteraf dat ik zelf niet naar mezelf geluisterd had. Waarom zouden anderen dat dan moeten doen was mijn conclusie. Ik drum nu geregeld voor mezelf en kom dan als het ware thuis in mijzelf. Ik heb leren voelen wat ik zelf wilde en me afvragen hoe voelt dit voor mij. Waar ik eerst wat sceptisch was over een trommel ben ik nu dankbaar dat ik hiermee in aanraking ben gekomen. De drum bracht mij naar binnen en ik heb leren luisteren naar mezelf. Daar waar ik dacht, wat heb ik te verliezen vond ik mezelf.

Jules

Ik kwam via een vriendin bij Gerard en Ans terecht omdat vastliep in mezelf. Ik zag de trommels wel staan maar gaf daar geen aandacht aan want ik had het niet zo met spirituele dingen. Ik vond de gesprekken en IZR wel voldoende. Tot bij een afspraak ik wat overhaast binnen kwam en echt op zoek was naar een oplossing. Gerard vroeg mij om mijn ogen te sluiten en even te laten zijn wat er was. Hij pakte de trommel en begon zachtjes te trommelen. Wat daarna gebeurde is met geen pen te beschrijven. Ik werd emotioneel en besefte me dat ik vaak over mijn grens ga om maar niet afgewezen te worden. Nooit gedacht dat het zo’n intense werking had. Ik merkte dat ik rustiger werd en Gerard stelde voor om een drumsessie te doen. In het begin was het wat wennen maar ik was in een keer in een heel andere wereld.

Ik ging op reis in gedachte, het leek op een droom maar ik wist ook dat ik niet sliep. Na de sessie voelde ik me heel erg opgehelderd en wist waar ik de komende tijd de aandacht op moest houden. De keuze die ik daarna gemaakt hebt daar ben ik nog steeds blij mee. Ik heb nu veel meer aandacht voor mezelf en durf een keuze te maken die voor mij goed voelt. De trommel heeft mij echt in mijn kracht gezet.

Adrie v/d Meulen.

Hoe werkt dat met die drum en wat doet deze?

Het fysiologische effect van de drum is een magische ervaring op zichzelf. Voor zowel therapeutisch als voor vrijetijd gebruik heeft het een uitwerking op het lichaam. Het gaat vooral om de resonantie die de drum voortbrengt door er met de hand of een klopper op te slaan. Een belangrijk werking is dat het je hoofd in de fase tussen wakker zijn slapen brengt, ook wel thetastaat genoemd. Het is dus uitermate geschikt om tot jezelf te komen en de boel even de boel te laten. Dit geeft dan weer de ruimte om dingen van een andere kant te bekijken omdat het hoofd er niet tussen zit met zijn oordelen en angsten. Het zorgt voor een vrije geest en biedt de kans je eigen lijf te gaan waarnemen van binnenuit als alleen maar voor de spiegel. Het opent de weg naar de innerlijke regisseur die de dingen vanuit de binnenkant bekijkt in plaats van de buitenkant. Je kunt zeggen dat de drum je naar binnen brengt om daar te ontdekken hoe je de dingen naar buiten beter kunt gaan aanpakken.

Let op: Je wordt bij het inboeken van een sessie doorgelinkt naar onze andere Website NatuurlijkZijn. Je kunt daar ook de vervolgafspraken boeken.

Alleen als je tot jezelf bent gekomen, kun je jezelf zijn.

Liefdevol voor jezelf kiezen en je uniciteit ontdekken.

Beurs NatuurlijkZijn
Nationale gezondheidsbeurs
Paranormaal Alternatief Beurs
Beurs Gerard Portheine

Dit zijn enkele van onze ervaringen door de jaren heen.

In mijn carrière als drumbouwer heb ik niet alleen drumworkshops gegeven maar ook drums “aan de man gebracht” zoals dat heet. Onder de naam NatuurlijkZijn hebben we o.a. op Paranormaalbeurzen, Internationale Therapeutenbeurs en Nationale GezondheidsBeurs gestaan waar mee dan tienduizend mensen rondliepen in een weekend. We hebben op meerdaagse festivals in binnen en buitenland gestaan. We hebben dus heel het scala aan diversiteit van mensen voorbij zien komen. Mensen die geïnteresseerd alsook sceptisch waren. Zij die wel nieuwsgierig waren heb ik een kleine impressie laten ervaren van de magie van de drum. De reacties waren natuurlijk uiteenlopend van; “Wow! Stop maar want ik moet huilen”. Als van verbazing, “wauw dat had ik nooit verwacht”. Anderen kwamen terug met iemand om te vragen of ik dat ook bij hun partner of vriendin wilde doen. Waar er ook mannen waren die zeiden van het doet mij niets en snel weg liepen en hun vrouw mij een knipoogje gaven met een gebaar van, Jaja. En mannen die dit zo raakte dat ze na een persoonlijk gesprek op consult kwamen om aan zichzelf te werken. Zonder iets met spiritualiteit te doen hebben mensen een drum gekocht ‘omdat het wel fijn was om af te schakelen’. Een drum heeft dus niet per definitie te maken met sjamanisme of spiritualiteit. Ik weet dus uit eerste hand dat ook mensen die hier niets me hebben een drum in hun praktijk en privé gebruiken.

Veelgestelde vragen

Wat wordt er bedoeld met “er van binnenuit naar kijken”?

Het moment dat we uit het hoofd zijn spelen ons overlevingsmechanisme en oordelen geen parten meer. Dit betekent dan ook dat de angst geen grip meer op ons heeft. Angst komt namelijk alleen maar voor in ons hoofd. Dit manifesteert zich alleen maar als je in het verleden zit met je gedachten of naar de toekomst gaat in je gedachten. Eerdere ervaringen worden dan de leeuwen en beren op de weg. Dit is ook de reden dat we onze eigenlijke echte behoefte hebben doen wegcijferen om de situatie maar te overleven. Kortom als het hoofd uitgeschakeld is kan je kijken wat je echte behoefte is zonder angstgedachten en kan tot inzicht komen hoe je onwenselijke zaken kunt omturnen naar wenselijke. Dit zal dan meer eigenheid laten ontdekken waardoor je leert hoe je je eigen behoeften kunt vervullen. Dit heeft een neveneffect wat je een voldaner gevoel geeft en je dus meer jezelf wordt.

Is dit het nieuwe wondermiddel?

Dat is het zeker niet maar het is wel magie. Laat ik een vergelijking nemen met een fysiotherapeut die een pad op je te behandelen klacht plakt en er stroomstootjes op zet. Dat is ook de bedoeling dat door de trilling er iets los gemaakt wordt of geactiveerd wordt om het helingsproces te bevorderen. Het verschil bij een symtoombehandeling tussen de fisio en een drumhealing is de persoonlijke aandacht. Voor, tijdens en na de bahandeling is er nog tijd voor jou. Ook kan er dieper ingegaan worden op de oorzaak van de klacht en wat dit voor jouw betekent of inhoud. Maar het is geen wondermiddel dat alle kwaaltjes oplost en ook geen vervanging van noodzakelijke medische behandelingen. Het is een alternatieve ondersteuning mits het geen storende of vertragende werking heeft op de medische behandeling. Een beetje van jezelf en een beetje magie.

Moet je hier in geloven om het effect te laten hebben?

Nee, je hoeft hier niet in te geloven. Het belangrijkste is de keuze die je maakt. De magie van de drum is dat je door de ontspanning jezelf weer kunt gaan ervaren. want voordat ik je dat nu zeg was jij je niet bewust van je linker voet. Je wordt je meer gewaar van je lijf en zeker tijdens een behandeling. Je merkt op dat je schouders of je bepaalde spieren onder spanning staan. Dit valt je in het dagelijkse doen en laten niet op want het is gewoon geworden. En daarbij komt dat het is bewezen dat de drum effect heeft op het welzijn van lichaam en geest.

Ik ben vegan kan ik ook een afspraak maken?

Ik kan me goed indenken dat je als vegan denkt dat je geen zin hebt om met een traditionele sjamanistische drum een behandeling te ontvangen. juist voor vegans heb ik een drum die diervrij is waardoor ook jullie kunnen gaan genieten van “even tijd voor jezelf”.

Werkt het ook voor fysieke klachten?

Het werkt zeker op fysieke klachten. Bij de vraag “is dit het nieuwe wondermiddel” staat een voorbeeld. Stel je bent erg gespannen en het gaat zichzelfs uiten in je lichaam door met gespannen schouders te gaan lopen. Door daar met een drum te werken zal het lichaam kunnen ontspannen omdat je ook in je hoofd gaat ontspannen. Het is een natuurlijk tenceapparaat zoals die bij de fysiotherapie ook gebruikt wordt.

De beste belegging is investeren in jezelf

Neem nu zelf de verantwoordelijkheid voor het rendement.