Home » Blog » Geen categorie » Sjamanisme en de drum

Sjamanisme en de drum

door | 5 nov, 2019 | Geen categorie

Sjamanistische toepassingen van de drum.

Van oudsher wordt de drum gebruikt om te communiceren en verbinding te maken met de geesteswereld. Enerzijds om te reizen voor visioen te verkrijgen of inzicht in bepaalde zaken zoals bijvoorbeeld ziektebeelden. Anderzijds voor offerrandes en vieringen zoals o.a. oogstfeesten en seizoenswisselingen.

De mensen dachten vroeger dat de natuur, de Grote Geest was en gingen er met het grootste respect mee om en ze waren nederig. Alles wat ze gebruikte werd op rituele wijze benaderd. De drum werd gezien als een gift van de Grote Geest en werd dus ook zo behandeld. Op deze manier konden ze zich tot de Grote Geest richten. Vaak werden de drums beschilderd met afbeeldingen die de gebruiker van de drum door had gekregen tijdens een visioen of als kenmerk van een goede daad. Deze tekeningen worden heden ten dagen nagetekend en op een drum gezet om het mooi te laten lijken en heeft dan een bepaalde egowaarde.

De drum is weer in opkomst omdat het mensen iets brengt wat ze in contact brengt met zichzelf. Het herinnerd ze weer dat ze rust en heling in zichzelf kunnen vinden door de trillingen die de drum produceerd. Het maakt ze rustig en ontspant waardoor het lichaam hersteltijd krijgt. Zo wordt men zich weer bewust van dat lichaam. Sjamanisme is thuis zijn in eigen lijf wat zoveel wil zeggen als aanwezig zijn bij jezelf om een keuze te maken in wat jij wil. Het lichaam huist alle informatie die “ziel” heet en dat is de aangever van wat goed voor je is en wat niet. De ziel is het Godsdeel dat continu in verbinding is met het grote geheel. De drum is dus zo gezegd het voertuig van de sjamaan om te communiceren met God.

De drum is dus een aanvulling als je er voor kiest om mensen te begeleiden in je praktijk. Maar zeker ook voor persoonlijke doeleindes zoals even ontspannen na een drukke dag of het rustig maken je naasten.

Over ons

NatuurlijkZijnSinds 2008 hebben we ons gespecialiseerd in sjamanendrums en het gebruik hiervan.

Gerelateerde artikelen

Gestopt

Gestopt

In navolging op de blog “ik wilde stoppen” schrijf ik in deze blog dat ik besloten heb naar mijn innerlijke regisseur te luisteren en helemaal te...

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin