Home » Blog » Geen categorie » Waar op letten bij aanschaf van een sjamanendrum
Online training allround drumteachings

Waar op letten bij aanschaf van een sjamanendrum

door | 5 nov, 2019 | Geen categorie

Belangrijk bij het aanschaffen van een sjamanendrum is dat de drum een spansysteem heeft of op zijn minst na te spannen is. Dit komt het gebruikersgemak en gebruikersplezier ten goede.

Een goede resonantie is gewenst bij een drum die gebruikt gaat worden voor healing, medetatie, trance of reisdrum. De trilling die de dierenhuid produceerd doordat jij er op slaat zorgt ervoor dat de hersenen in een thetastaat gebracht worden. Je kunt dit zien als dat je in een droomstaat komt en beelden kunt gaan zien zoals in een droom. Dit geldt ook voor het oproepen van visioenen. Je gaat kijken in een alternatieve wereld die niet beinvloed word door de hersenen die oordelen hebben en oude denkbeelden. Hierdoor ga je zaken en dingen op een andere manier bekijken. Anderzijds zullen de meridianen  weer in lijn gezet worden zodat er een natuurlijke manier balans ontstaat. En de chakra’s weer geoptimaliseerd worden. Dit bespoedigt of ondersteunt het herstelproces of helingsproces.

Doordat de hersenen worden uitgeschakeld kom je in contact met je gevoel en maak je verbinding met je ziel. Iedere disbalans of ziekte is een signaal van je ziel dat je iets niet goed doet of handeld vanuit overlevingsstrategiën. Dit word dan door de ziel duidelijk gemaakt door lichamelijke klachten te openbaren. Tot zover deze uitwijding en terug naar de drum.

Een drum die geheel is gemaakt van dierenhuid zal alleen goed klinken als deze met droog weer of op welke manier dan ook verwarmd is geweest. Dit is niet wenselijk als je de drum wilt gaan inzetten bij cliënten of voor persoonlijk gebruik. Meestal vervalt de drum dan weer na een korte tijd in een blikkerige of doffe klank. Met een snelspansysteem kan je op ieder moment de drum weer op de juiste pitch krijgen. Dat komt de behandeling ten goede en daarnaast kom je profesioneel over.

Een drum die niet kortgeschoren is en nog langere haren heeft zal minder en soms zelfs geen resonantie geven. Het ziet er dan wel leuk uit en zogenaamd sjamanistisch maar zal geen aanvulling zijn in je praktijk of helingwerk. Ik zeg dit omdat zogezegde traditionele drums sowieso allemaal blote huiden hebben. In de inheemse tradities was het uiterlijk van een drum niet belangrijk. Maar mocht dit, of is dit voor jou wel belangrijk zijn dan is dat zo.

Een ander belangrijk aspect is dat de drum niet te zwaar van gewicht is. Bij langere sessies bestaat de kans dat je de focus gaat verliezen omdat het gewicht parten gaat spelen. Dit leidt ertoe dat je focus naar het dragen van de drum gaat en niet naar cliënt of het ritueel.

Mochten er nog vragen zijn over een drum kopen of zelf maken kun je altijd contact opnemen.

Over ons

NatuurlijkZijnSinds 2008 hebben we ons gespecialiseerd in sjamanendrums en het gebruik hiervan.

Gerelateerde artikelen

Gestopt

Gestopt

In navolging op de blog “ik wilde stoppen” schrijf ik in deze blog dat ik besloten heb naar mijn innerlijke regisseur te luisteren en helemaal te...

Lees meer

2 Reacties

 1. Erik

  De drum die wij samen 4 jaar geleden maakten, klinkt nog steeds fantastisch ❤

  Antwoord
  • Ans Portheine

   Hoi Erik, wat ontzettend leuk om te horen!! Heel veel drumplezier nog in de toekomst 🙂

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin