Zelf online je drum maken en gebruiken wanneer je haar nodig hebt

9

Je wilt een betrouwbare hoogwaardige drum die professioneel is gemaakt

Dat kan!  Hoe? Nou gewoon online met professionele begeleiding van een master drumbouwer die in stappenplan van 40 videos haarfijn uitlegd hoe jij je eigen bondgenoot maakt.

9

Je wilt je drum graag thuis maken, alleen of met anderen in een groep

Je bepaalt zelf wanneer je je drum maakt, wil je het meerderen doen dan bestel je extra drumkits erbij.

9

Je zoekt een drum die meteen inzetbaar is voor je behandelsessies of ritueelgebruik

Met unieke spansystemen. Zonder opwarmen in no-time meteen op spanning.

Stap voor stap online je drum maken

NatuurlijkZijn heeft het nu mogelijk gemaakt dat jij óók je drum kunt maken en wel gewoon thuis wanneer het jouw uitkomt. Onder begeleiding van een ervaren masterdrumbouwer met meer dan 12 jaar ervaring kun jij gerust deze stap wagen.

In deze online training Sjamanendrum maken gaan we samen stapsgewijs een geweldig instrument maken waar je mee voor de dag kunt komen. Dus je kunt met een gerust hart wanneer het jouw het beste uitkomt een drum maken.

Mocht je meerdere drums willen gaan maken of met meerdere personen een drum willen maken is dat natuurlijk ook mogelijk. Er is namelijk ook de mogelijkheid om losse drumkits te bestellen. Zowel met als zonder huid dus laat je door mij niet tegenhouden.

“Het gemaks- en gebruiksplezier van een kwalitatief degelijke bondgenoot. “

Al meer dan 12 jaar toonaangevend

Al meer dan 12 jaar maak ik drums en heb deze doorontwikkeld naar een drum waar ik zelf tevreden mee kan zijn. In deze periode heb ik meer dan 1500 drums geboren mogen laten worden. Zogezegd heb ik dus meer dan 1500 takken aan de wereldboom toegevoegd. Menig van deze drums zijn naar First Nations gegaan die zeer verheugd waren dat er een ontwikkeling was op een heilig instrument. De aanpassingen hebben de rituele waarde niet gedevalueerd ten aanzien van hun traditionele drums. Ook in Europa zijn er drums van mijn hand in gebruik en naar ik hoor naar alle tevredenheid.

Daarnaast ben ik door schade en schande erachter gekomen hoe je met de huiden om moet gaan. Bepaalde zaken en handelingen zijn van groot belang op de kwaliteit van de te ontstane drum. De do’s en dont’s zijn voor een huid zeer belangrijk. Het kan een drum maken of leiden tot grote teleurstellingen van de maker of koper. Hier vindt je meer over in de vraagbaak.

Gerard Portheine

Ook jij gaat gegarandeerd genieten van je zelf gemaakte sjamanendrum.

R

Volop genieten van je drum

Visueel een unicum en inzetbaar naar behoeften.
R

Vertrouwen op meer dan 12 jaar expertise

De basis voor een deugdelijk eindresultaat
R

Een eerlijk drum

Eerlijke drums waar nazorg en service hoog in het vaandel staan.

Zo werkt het

In de onlinetraining word je in 40 videos duidelijk uitgelegd hoe je de drum kunt maken. Eenmalige aanschaf en life-time gebruiken. Leuk om samen met anderen een drum te maken want er zijn ook drumkits te koop zowel, met, als zonder huid. De drumkits zijn overigens ook in verschillende maten te bestellen.

We hebben natuurlijk ook aan de kinderen gedacht

Nu hoef je je nooit geen zorgen meer te maken of je drum het doet.

Waar wacht je nog op?

Vragen die mij het meest gesteld worden.

Wanneer moet ik mijn drum bij het vuur opwarmen?
Deze drums hoef je, sterker nog, mag je niet bij het vuur houden of met een föhn verwarmen. Ze zijn voorzien van een snelspansysteem. Mocht deze niet meer voldoen is er ook tevens een doorspansysteem. En als noodoplossing is er nog de mogelijkheid om een noodgreep toe te passen. Dit laatste is iets wat je in de onlinetraining leert of in de workshops.
Hoe kom je aan de huiden?
De huiden zijn op eerlijke manier verkregen. Ze komen van een huidenhandelaar die ze na gesorteerd te hebben doorstuurt naar diverse fabrieken waar ze er leer van maken voor dagdagelijkse dingen zoals schoenen, jassen en onder meer tasjes en andere gebruiksvoorwerpen. De huiden die wij gebruiken en jij doe je op respectvolle wijze in ontvangest nemen zoals ook te zien is in de onlinetraining of doet in een van de aangeboden wijze van de workshops.
Repareer je ook drums?

Dit ligt eraan hoe de drum is gemaakt. Drums die geheel van huid gemaakt zijn is een mogelijkheid maar dat zal ik eerst met jou overleggen. Drums die met touwen opgespannen zijn zijn over het algemeen allemaal te repareren ofwel aan te passen dat ze weer met plezier gebruikt kunnen worden.

Welke betekenis hebben verschillende huiden?

Het belangrijkste is altijd dat de vraag moet zijn: “Wat betekent het dier voor jouw persoonlijk?” Je blijft dan vaak ook bij je eigen standpunt en laat je mening niet van de ander afhangen. De invulling van anderen is altijd afhankelijk wat er over geschreven is en wat het dan zou moeten betekenen. Dat is op zich heel leuk om interessant te doen en als waarheid te verkondigen. En ja, ook wij schrijven bepaalde symbolieken toe aan een bepaald dier maar daarmee blijft de eerste vraag nog altijd staan. Wat wil jij met de drum? Jij gaat tenslotte met de drum werken en jij legt verbinding en bezield de drum dus, dan zal de drum met jouw samen gaan werken en dat brengen wat goed is voor jouw en wat je anderen mag laten ontvangen.

Hoe lang gaat een drum mee?
In principe gaat een drum je leven lang en nog langer mee. Dit ligt eraan hoe jij met de drum omgaat en haar verzorgd. Een drum is als verlengstuk van jezelf. Wat dit betekent is dat, hoe jij met jezelf omgaat, af te lezen is hoe de Grote Spirit vindt dat jij de drum waard bent. Zorg jij niet goed voor jezelf of voor de drum zal je deze ter zijner tijd ontnomen worden. N.B. de verzorging van de drum en meer vind je in de onlinetraining Allround Drumteachings.
Wat als er iets met mijn drum is?

Dan is er altijd de mogelijkheid om contact op te nemen. Alle vragen worden dan naar behoorlijkheid beantwoord en opgelost. Alles aan de drum kan vervangen of gerepareerd worden.

Leren we tijdens de workshops ook hoe je de drum moet gebruiken enzo?

Tijdens de workshop leg ik wel bepaalde zaken uit die van belang zijn in hoe om te gaan met de drum. 

Genieten van je zelf gecreëerde bondgenoot

Laat de ziel van de drum door jou scheppende handen in de drum komen om samen …………