Nederlands eerste opleiding tot drumbouwer

We kunnen tenslotte niet heel Nederland en België voorzien van kwaliteitsdrums

Deze unieke 1-op-1 opleiding past precies bij jou als je ……

passie hebt voor drums en je er meer mee wil doen.

een baan hebt en iets anders wilt gaan doen of iets ernaast wil gaan doen.

net als wij van je hobby je beroep wil maken.

gebruik wil maken van jarenlange kennis en tips om het ambachtelijk vak van drumbouwer te leren.

al een drumbouwer bent en wil uitbreiden met een spanbaar systeem of je kennis vergoten over het makkelijk schoonmaken van huiden, het maken van frames en probleemoplossend kunnen werken.

als vrouw workshops wilt geven aan een vrouwengroep en een kwaliteitsdrum wilt laten maken.

wilt onderscheiden van anderen door kwaliteit te leveren door een drum te maken waar je geheel achterstaat en goede service kunt verlenen.

de geboden eenmalige kans die maar tijdelijk word aangeboden om professioneel drumbouwer te worden aanneemt.

Opleiding sjamanendrum bouwer
Opleiding tot sjamanendrumbouwer

Waarom is deze opleiding zo bijzonder en waarin onderscheidt zich deze?

Deze opleiding heb ik in de wereld gezet omdat ik voornemens ben komend jaar te gaan stoppen. Ik heb dit ambachtelijke vak dan 13 jaar met liefde en toewijding uitgevoerd. Daarbij vindt ik het zonde als alle kennis omtrent deze drum verloren zou gaan. Mede omdat we zelf gemerkt hebben dat de afgelopen tijd de vraag naar drums en drumworkshop meer dan verdubbeld is. Waar deze opleiding zich in onderscheidt staat hieronder beschreven.

Meer dan 12 jaar kwaliteit en goede service is het verschil

NatuurlijkZijn is al meer dan 12 jaar een grote naam in de sjamanendrumwereld. We hebben al meer dan 1800 drums verkocht en meer dan 900 mensen begeleid met het bouwen van hun eigen drum.

In deze jaren is de drum doorontwikkeld naar een gebruikersvriendelijke drum. De drum is direct aanspanbaar en doorspanbaar wat een uitkomst biedt als je drum wil gebruiken voor ceremonies of de behandeling van cliënten. En zeker niet vergeten voor jezelf.

Uniek

De eerste en de enige opleiding tot professioneel drumbouwer die gegeven wordt in Nederland en België.

Nu wordt de knowhow gedeeld die normaal verzwegen blijft. Net als de tips en tricks die het bouwen van drums gemakkelijker maken.

Deze opleiding wordt tijdelijk aangeboden en bied dus maar beperkt de mogelijkheid om hier gebruik van te maken.

Vakkennis

De vakkennis wordt geleidelijk gedurende het verloop van de bijeenkomsten gedeeld. Zo maak je zelf notities en aantekeningen van het gehele bouwproces en verdere verloop.

Doordat je iedere klacht die voor komt bij drums kunt oplossen zal je professionaliteit en vertrouwen uitstralen.

Tot een jaar na de opleiding kan je gebruik maken van de vraagbaak Gerard voor het geval je nog verassingen tegen mocht komen of ergens niet zeker over bent.

Workshop sjamanendrum maken weekend
Opleiding tot sjamanendrum bouwer
Sjamanendrum maken

Wat kun je tijdens de opleiding verwachten en wat verwachten wij van jou?

Je krijgt een 1 op 1 opleiding

Zo is er alleen oog voor jou en kan je alle vragen stellen die jij hebt. Mochten er tijdens de opleiding persoonlijke issues een rol gaan spelen dan kunnen we daar naar kijken.

Hoe je een workshop kunt geven

We leggen je uit hoe je de drum als structuur kunt inzetten om persoonlijk met de mensen te werken in individuele of meerdaagse workshops.

Je krijgt geleidelijk aan alle kennis omtrent drumbouw.

Je gaat zelf drums maken waarvan 1 vanaf het begin. Alle onderdelen worden door jou gemaakt waaronder het frame en het voorbereiden van de huid.

Waar je op moet letten bij de huiden.

Hoe je huiden moet bewaren zowel vers als gedroogd. Wat zijn de gevaren tijdens het bewaren. Hoe en waarom huiden in verschillende omstandigheden anders reageren of zich anders laten verwerken.

Waar je alles kunt kopen

Je krijgt alle adressen waar je het materiaal kunt bestellen wat je nodig hebt.

Hoe vaak we bij elkaar komen

We gaan samen de agenda samenstellen en bepalen we de frequentie die voor beide haalbaar of functioneel is. we gaan uit van 4 bijeenkomsten. Mocht meer nodig zijn, dan is daar ruimte voor.

Ondersteuning na de opleiding

Tot 1 jaar na aanvang van de opleiding krijg je nog een jaar lang ondersteuning voor het geval er nog vragen zijn of dat je problemen ondervindt. 

Respect, vertrouwen en veiligheid

Wij gaan er vanuit dat iedereen een ander talentenpakket heeft en daardoor ook een  andere aanpak nodig heeft. We kijken waar het nodig is om wat meer aandacht aan te besteden.

Wat er van jou verwacht wordt

Dat je zelf notities maakt van hetgeen er vertelt word zodat je alle kennis makkelijker en beter kunt integreren.

Dat jezelf initiatief toont en vragen stelt.

“Je hebt geen concurent als je gewoon de beste bent”

N

Je hebt alle knowledge

Je kunt iedere vraag die je krijgt omtrent drums beantwoorden. Dit draagt mee aan het vertrouwen wat mensen in je krijgen.

N

Je zelf een professioneel drumbouwer noemen

Dit wekt vertrouwen en straalt vakmanschap uit

N

Je kunt zelf workshops gaan geven

Je voelt je zeker en weet wat je moet doen en waar je op moet letten.

N

De juiste prijs vragen voor de drum

De prijs/ kwaliteit verhouding is eerlijk.

N

Zelf drums te koop aanbieden

Je kunt nu zelf drums maken en deze aanbieden zonder zorgen want je levert de juiste service. En bent in staat problemen op te lossen.

N

Alle materialen zelf vervaardigen

Zo weet je zeker dat je een degelijk en goed product aflevert.

Opleiding tot drumbouwer
Opleiding sjamanendrum bouwer
Sjamanendrum maken workshop
Sjamanendrum maken

Hoe anderen ons hebben ervaren

De dagworkshop sjamanendrum maken, wat een heerlijke dag was dat! Niet alleen heb ik een fantastische drum gemaakt, maar ik heb ook een dag vol zelfreflectie, inzichten en verbinding meegemaakt.

Gerard is natuurlijk een meester drumbouwer, maar daarnaast ook een meester in het doorprikken van luchtkastelen vol oude en belemmerende denkpatronen. Met zijn messcherpe vragen en opmerkingen brengt hij oude overtuigingen aan het wankelen en wijst hij je de plaatsen waar groei mogelijk is zonder ook maar één moment een oordeel te vellen of je het gevoel te geven dat iets goed of fout is. En dat alles aan de hand van jouw manier van werken, jouw keuzes en jouw beleving bij het drum maken.

Ik werd zeer geraakt bij het verbinden met de huid waarvan ik mijn drum ging maken en ik was ontroerd bij de gedachte dat de kwaliteiten van dit specifieke dier in mijn drum zouden voortleven. Mijn kleine drum van stierkalf verbindt met en vertelt over kwetsbaarheid en zelfliefde, over levensvreugde en vergankelijkheid.

Ik voel me sterk verbonden met deze drum, meer nog dan met mijn andere drums. Deze drum gebruik ik dan ook voornamelijk voor mijn eigen healingprocessen en maar zelden in sessies met andere mensen.

De dagworkshop sjamanendrum maken was voor mij dus niet alleen een heel leuke, helende dag, maar heeft me ook een fantastisch instrument opgeleverd waarmee ik nog jaren mijn meditaties, sjamanistische reizen en healings kan verdiepen.

Sanne Boersma

Toen ik in aanraking kwam met een sjamanendrum was ik meteen verkocht. Wat een prachtig instrument! Dat geluid… het raakte me diep. En wat bijzonder dat je zo’n mooie drum gewoon helemaal zelf kunt maken. Ik wist meteen dat ik dit in een meerdaagse workshop wilde gaan doen. Ik had het idee dat je op deze manier het proces rondom het maken van een sjamanendrum ten volle kon beleven. Dat bleek helemaal waar te zijn!

Het is heerlijk om deze dagen de focus even helemaal op jezelf en jouw drum te hebben. Waarbij Gerard je met al zijn kennis en kunde heel plezierig begeleidt bij het maken van de drum. Ook als je het niet helemaal begrijpt of iets niet helmaal goed hebt gedaan helpt hij je steeds weer met engelengeduld op het juiste pad. Ans zorgde vooral voor de innerlijke mens. Niet alleen met heerlijke en gezonde gerechten, maar ook met haar liefdevolle rituelen en persoonlijke begeleiding.

Ik had nooit gedacht dat ik zo’n mooie drum helemaal zelf kon maken, maar met de hulp van Gerard en Ans was dit makkelijk en superleuk. Zij vormen een leuk team dat elkaar prachtig aanvult.

Kortom een geweldig weekend waarbij je – op jouw eigen manier – het proces van het maken van jouw eigen sjamanendrum heel intens ervaart. Een echte aanrader!

Lieve groet,

Debby van der Kleij

De dagworkshop sjamanendrum maken begint eigenlijk al wanneer je belt om een datum te prikken. Welke maat drum, welk hout, welke huid. Ehhh…
Even goed over nadenken en later doorgeven.

De keuze voor NatuurlijkZijn lag voor de hand. Ik had al 2 vakkundig gemaakte drums van Gerard en was dan ook heel nieuwsgierig hoe het zou zijn om er zelf één te maken. Het moest een speciale drum voor mij worden en dat is helemaal gelukt, vooral door de ervaring van de bijzondere dag bij Gerard en Ans. Want zo’n workshop is veel meer dan alleen maar een drum maken. Naast allerlei tips voor het gebruik en onderhoud van de drum, krijg je er tussendoor een stukje coaching bij, gerelateerd aan de keuzes die je maakt tijdens het bouwen van de drum.

Een unieke begeleiding door 2 unieke personen. Onvergetelijk en iedereen aan te raden!

Marcel Harkes

De workshops sjamanen drum maken verzorgd door Gerard en Ans is niet zomaar een drum maken. Het is veel meer dan dat en ik ben blij dat ik toendertijd de stap genomen heb om dit te doen.

Ik heb er geleerd om weer verbinding te maken met mezelf, geleerd waarom ik dingen doe die ik doe.

Waar zitten de blokkades, Gerard en Ans hebben me handvaten gegeven om hiermee om te gaan in alle respect er is geen goed of fout er is alleen ZIJN.

Gerard heeft heel veel kennis hoe je een drum moet maken, in alle geduld wordt het heel duidelijk uitgelegd met veel humor.

Het handige spansysteem zorgt ervoor dat je je drum altijd op de juiste spanning hebt en dus altijd lekker blijft klinken.

Gerard en Ans hartelijk dank voor wat jullie gedaan hebben voor en met mij.

Roy van Nieuwenborg

Door vakmanschap naar leiderschap is maar een kleine stap

An offer you can’t refuse

Interesse in de opleiding tot drumbouwer? Vul je gegevens in, dan plannen we een telefonische afspraak om te kijken of jij bij ons past en wij bij jou.

9 + 5 =

Opleiding tot sjamanendrumbouwer
Opleiding Sjamanisme
Sjamanisme opleiding
Sjamanendrum maken

Veelgestelde vragen

Waar vindt de opleiding plaats?

De opleiding vindt plaats bij ons thuis in Deurne in een gezellige werkplaats en we starten die dagen om 10 uur.

Helpen jullie mensen met opstarten?

We willen mensen die nog niet in de mogelijkheid zijn om de nodige machines of materialen aan te schaffen hierin helpen. Dit doen we door je de benodigde materialen zoals frames en ringen e.d. bij ons te maken tegen een passende vergoeding van de materialen. Je kunt dan daar zelf mee aan de slag om drums te maken om zo geld te verdienen waar je dan zelf alles van kunt aanschaffen wat je nodig hebt. Het is ook mogelijk om onderdelen los bestellen denk aan de segmenten om een frame te maken. 

Zorgen jullie ook voor mijn klanten?

Op het moment dat ik stop zullen we mensen doorsturen en je krijgt dan ook een plekje op onze website. Zo kunnen mensen uit jouw regio bij jou terrecht.

Wanneer kunnen we starten?

We gaan samen in overleg wat voor beide mogelijk is of waar mogelijkheden liggen om te starten met de opleiding. 

Kan ik in termijnen betalen?

In onderling overleg is hier een mogelijkheid voor. Neem daarvoor telefonisch contact met ons op.

Hoe kwalificeren jullie of iemand geschikt is?

Het kwalificeren gebeurt in die mate dat als jij gemotiveerd bent om drumbouwer te worden en enthousiast bent mag je de opleiding doen. Mocht het zijn dat er iets meer aandacht voor nodig is om bepaalde dingen onder de knie te krijgen dan nemen we daar de tijd voor. Iedereen kan het dus dit is geen issue. 

Wordt ook een specialist in plaats van een hobbyist

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken?