Home » Blog » Opleiding sjamanendrum bouwen » Ik wilde stoppen
Sjamanendrum maken

Ik wilde stoppen

door | 2 sep, 2020 | Opleiding sjamanendrum bouwen

Een tijdje terug had ik besloten dat ik wilde stoppen met het maken van drums en het geven van workshops. De fysieke arbeid van het schoonmaken van huiden, maken van frames en dergelijke had ik wel gehad en vakantie zat er niet in. Sommige drums hebben onze website of marktplaats niet gehaald en waren in no-time naar de eigenaar. Andere drums gingen de deur uit terwijl ze nog niet geheel droog waren.

Dachten we dat we met de Corona iets rustiger aan gingen doen werd het daarentegen alleen maar drukker. De dag-workshops liepen goed net als de drumverkoop.

Opleiding Drumbouwer    Sjamanendrum maken

Op een gegeven moment dacht ik nu eerst vakantie en dan ga ik afbouwen en stoppen, bijna dertien jaar drums bouwen vond ik wel een mooi moment. Ik wilde me gaan focussen op de persoonlijke consulten en de meerdaagse weekenden. Dit is fysiek toch iets rustiger en daar hebben we qua werk ook geen klagen. Maar blijkbaar waren en zijn ze het van hogerhand hier niet echt mee eens en zorgen ze er voor dat ik nog meer werk krijg. De aanvragen van drums om deze op bestelling te maken en wanneer de volgende workshop is, blijven binnenkomen zodat er een wachtlijst is ontstaan.

Ik heb dus amper tijd om er nog voor de verkoop te maken en deze aan te bieden via onze website of welke weg dan ook. Dus is het aan mij om nog sowieso het dertiende jaar vol te maken. Dit is ergens ook wel symbolisch mooi als je betracht dat ik alleen maar dertienkantige drum gebouwd heb. Blijkbaar is ons systeem dat wij gebruiken erg in trek bij de mensen. Je kunt de drums zoals je waarschijnlijk al weet altijd gebruiken of inzetten door het zelf doorontwikkelde spansysteem.

Maar even terug naar het “ik wilde stoppen” dit wil ik nog steeds maar wil daar ruim de tijd voor nemen. Daarnaast heb ik besloten dat ik al mijn opgedane kennis die ik door de jaren heen opgebouwd hebt wil gaan delen. Ik heb besloten om mensen op te leiden tot drumbouwer en ze alle kneepjes van het vak leren. Je krijgt de kennis die nodig is om een kwalitatief en gebruikersvriendelijke drum te maken. Alle info over het aanschaffen van de materialen zoals huiden, touw en het maken van de frames. Ook wordt je vertelt wat je moet doen om de problemen die kunnen voorkomen bij de drum kunt oplossen en misschien nog belangrijker hoe je deze problemen kunt ondervangen of voorkomen. Heb je interesse om drumbouwer te worden klik dan hieronder.

Over ons

NatuurlijkZijnSinds 2008 hebben we ons gespecialiseerd in sjamanendrums en het gebruik hiervan.

Gerelateerde artikelen

Geen resultaten gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin