Zelf je drum maken en gebruiken wanneer je haar nodig hebt

9

Je wilt een betrouwbare hoogwaardige drum die professioneel is gemaakt

Dat kan! Je mag zelf bepalen hoe je dat wilt doen. Een eendaagse, meerdaagse of zelfs thuis. Hoe? Nou gewoon online met professionele begeleiding van een master drumbouwer.
9

Je wilt haar zelf maken en met trots en met plezier gebruiken

Ze mag gezien en gehoord worden en aan alle verwachtingen voldoen.
9

Je zoekt een drum die meteen inzetbaar is voor je behandelsessies of ritueelgebruik

Met unieke spansystemen. Zonder opwarmen in no-time meteen op spanning.

Je wilt zo graag maar………..

Er zijn legio legitieme redenen waarom het je niet lukt wat je al langer zou willen doen. Naast de mogelijkheden van een meerdaagse workshop of een op afspraak gemaakte eendaagse mogelijkheid hebben wij nu iets totaal nieuw. Wij hebben het mogelijk gemaakt dat jij nu óók je drum kunt maken en wel gewoon thuis wanneer het jouw uitkomt. Onder begeleiding van een ervaren masterdrumbouwer met meer dan 12 jaar ervaring kun jij gerust deze stap wagen. In deze online training Sjamanendrum maken gaan we samen stapsgewijs een geweldig instrument maken waar je mee voor de dag kunt komen. Dus je kunt met een gerust hart wanneer het jouw het beste uitkomt een drum maken.

Mocht je liever in een groep met meerdere personen een drum willen maken is dat natuurlijk ook mogelijk. Ook dit kan in bovengenoemde mogelijkheden. Daarnaast ben je ook van harte welkom als je liever persoonlijk 1 op 1 een drum wil maken of met een bekende of vriendengroep.

“Het gemaks- en gebruiksplezier van een kwalitatief degelijke bondgenoot. “

Al meer dan 12 jaar toonaangevend

Al meer dan 12 jaar maak ik drums en heb deze doorontwikkeld naar een drum waar ik zelf tevreden mee kan zijn. In deze periode heb ik meer dan 1500 drums geboren mogen laten worden. Zogezegd heb ik dus meer dan 1500 takken aan de wereldboom toegevoegd. Menig van deze drums zijn naar First Nations gegaan die zeer verheugd waren dat er een ontwikkeling was op een heilig instrument. De aanpassingen hebben de rituele waarde niet gedevalueerd ten aanzien van hun traditionele drums. Ook in Europa zijn er drums van mijn hand in gebruik en naar ik hoor naar alle tevredenheid.

Daarnaast ben ik door schade en schande erachter gekomen hoe je met de huiden om moet gaan. Bepaalde zaken en handelingen zijn van groot belang op de kwaliteit van de te ontstane drum. De do’s en dont’s zijn voor een huid zeer belangrijk. Het kan een drum maken of leiden tot grote teleurstellingen van de maker of koper. Hier vindt je meer over in de vraagbaak.

Ook jij gaat gegarandeerd genieten van je zelf gemaakte sjamanendrum.

R

Volop genieten van je drum

Visueel een unicum en inzetbaar naar behoeften.
R

Vertrouwen op meer dan 12 jaar expertise

De basis voor een deugdelijk eindresultaat
R

Een eerlijk drum

Eerlijke drums waar nazorg en service hoog in het vaandel staan.

Ik zeg even niets, luister maar naar hen:

Ans en Gerard begeleiden het weekend Sjamenendrum maken met heel veel passie, liefde en toewijding.

Ik vond het een ongelofelijk bijzonder weekend mede dankzij de bijzondere rituelen, readings, het heerlijke eten en de rust en ruimte die ik heb ervaren.

Gerard heeft heel veel kennis over het maken en de techniek van de drum. Hij is echt een vakman en gebruikt materialen van zeer goede kwaliteit.

Gerard heeft een rustige energie en legt alles verfijnd uit waardoor ik veel zelfvertrouwen kreeg en op een prettige manier aan mijn drum kon werken.

Ans bracht veel verdieping in het weekend door haar super kernachtige readings, geboorterituelen en initiaties. Mede hierdoor weet ik wat de rol van de drum gaat zijn in mijn leven.

De combinatie van Ans en Gerard en hun bijzondere kwaliteiten maakte het weekend voor mij tot een groot succes.

Ik zou iedereen die op zoek is naar een adres voor het maken van een sjamanendrum Natuurlijk zijn sterk aanbevelen!

Ik had nooit verwacht dat het maken van een sjamanen drum zo’n bijzonder proces zou zijn. Een weekend om nooit meer te vergeten!

Karlijn Scheffers

Na vele jaren Ans en Gerard al op beurzen te zien, en eigenlijk ook wetende “het gaat gebeuren”, eindelijk de keuze gemaakt om een “eigen drum” te gaan maken.
In mijzelf is er toen een proces op gang gebracht dat zo diep weggestopt was waardoor ik nu na een jaar kan zeggen dat ik zo blij ben dat ik het heb gedaan.
Degene die ik daar vorig jaar was, en degene die ik nu ben, zijn twee verschillende mensen. Ik kan nu zeggen, ik ben ik.
Je komt op een locatie waar je met meerdere mensen samen tijdens het drum maken een proces meemaakt waarin jij groeit naar jouw eigen drum.
Tijdens de eerste avond komt de rode draad van de groep waar je in zit boven en ga je al aan de gang met het maken van jouw drum en tijdens je de drum maakt, ben je ook aan het werk met jezelf, want het proces van het drum maken gaat je dingen laten zien welke je verder in je leven kunt gebruiken.
Gerard is “De Drumbouwer”, die de mensen ondersteunt daar waar nodig is, hij is een zeer lieve zeer oprechte open man welke je op zeer duidelijke manier met dit proces helpt. Beide hij en Ans houden tijdens dit drum bouwen de groep onder de loep en helpen deze groep op weg in hun proces. En tijdens het weekend op weg naar de Zondag ontstaat daar een Drum welke jouw proces verder zal helpen en waarmee je zeker kunt zijn dat je gaat groeien.
Ik kan iedereen deze cursus aanraden want doordat je deze drum maakt, waardoor je jezelf een mooi instrument cadeau doet, geef je jezelf ook een grote portie groei cadeau want het woord “drum bouwen” ontneemt alle kracht aan het gene wat je daar daadwerkelijk krijgt.

Cobie van den Dool

Zo werkt het

In de onlinetraining word je in 40 videos duidelijk uitgelegd hoe je de drum kunt maken. Eenmalige aanschaf en life-time gebruiken. Leuk om samen met anderen een drum te maken want er zijn ook drumkits te koop zowel, met, als zonder huid. De drumkits zijn overigens ook in verschillende maten te bestellen.

We hebben natuurlijk ook aan de kinderen gedacht

Of wil je liever bij ons komen om een drum te maken, dan ben je van harte welkom

Nu hoef je je nooit geen zorgen meer te maken of je drum het doet.

Waar wacht je nog op?

Vragen die mij het meest gesteld worden.

Wanneer moet ik mijn drum bij het vuur opwarmen?
Deze drums hoef je, sterker nog, mag je niet bij het vuur houden of met een föhn verwarmen. Ze zijn voorzien van een snelspansysteem. Mocht deze niet meer voldoen is er ook tevens een doorspansysteem. En als noodoplossing is er nog de mogelijkheid om een noodgreep toe te passen. Dit laatste is iets wat je in de onlinetraining leert of in de workshops.
Hoe kom je aan de huiden?
De huiden zijn op eerlijke manier verkregen. Ze komen van een huidenhandelaar die ze na gesorteerd te hebben doorstuurt naar diverse fabrieken waar ze er leer van maken voor dagdagelijkse dingen zoals schoenen, jassen en onder meer tasjes en andere gebruiksvoorwerpen. De huiden die wij gebruiken en jij doe je op respectvolle wijze in ontvangest nemen zoals ook te zien is in de onlinetraining of doet in een van de aangeboden wijze van de workshops.
Repareer je ook drums?

Dit ligt eraan hoe de drum is gemaakt. Drums die geheel van huid gemaakt zijn is een mogelijkheid maar dat zal ik eerst met jou overleggen. Drums die met touwen opgespannen zijn zijn over het algemeen allemaal te repareren ofwel aan te passen dat ze weer met plezier gebruikt kunnen worden.

Welke betekenis hebben verschillende huiden?

Het belangrijkste is altijd dat de vraag moet zijn: “Wat betekent het dier voor jouw persoonlijk?” Je blijft dan vaak ook bij je eigen standpunt en laat je mening niet van de ander afhangen. De invulling van anderen is altijd afhankelijk wat er over geschreven is en wat het dan zou moeten betekenen. Dat is op zich heel leuk om interessant te doen en als waarheid te verkondigen. En ja, ook wij schrijven bepaalde symbolieken toe aan een bepaald dier maar daarmee blijft de eerste vraag nog altijd staan. Wat wil jij met de drum? Jij gaat tenslotte met de drum werken en jij legt verbinding en bezield de drum dus, dan zal de drum met jouw samen gaan werken en dat brengen wat goed is voor jouw en wat je anderen mag laten ontvangen.

Hoe lang gaat een drum mee?
In principe gaat een drum je leven lang en nog langer mee. Dit ligt eraan hoe jij met de drum omgaat en haar verzorgd. Een drum is als verlengstuk van jezelf. Wat dit betekent is dat, hoe jij met jezelf omgaat, af te lezen is hoe de Grote Spirit vindt dat jij de drum waard bent. Zorg jij niet goed voor jezelf of voor de drum zal je deze ter zijner tijd ontnomen worden. N.B. de verzorging van de drum en meer vind je in de onlinetraining Allround Drumteachings.
Wat als er iets met mijn drum is?

Dan is er altijd de mogelijkheid om contact op te nemen. Alle vragen worden dan naar behoorlijkheid beantwoord en opgelost. Alles aan de drum kan vervangen of gerepareerd worden.

Leren we tijdens de workshops ook hoe je de drum moet gebruiken enzo?

Tijdens de workshop leg ik wel bepaalde zaken uit die van belang zijn in hoe om te gaan met de drum. 

Genieten van je zelf gecreëerde bondgenoot

Laat de ziel van de drum door jou scheppende handen in de drum komen om samen …………