Home » Blog » Sjamanendrum » Iedere drum die geboren wordt is een nieuwe tak aan de wereldboom

Iedere drum die geboren wordt is een nieuwe tak aan de wereldboom

door | 12 mei, 2020 | Allround Drumteachings Aquarius Edition, Sjamanendrum

De oeroude cederboom waarlangs de sjamaan naar de drie werelden reist.

De helende kracht van een drum is gebaseerd op de Drievuldigheid van de geesten die verbonden zijn aan de dierenhuid, de boom en de mens die de drum maakt en tot leven brengt.

Je kunt erbij het kiezen van een dierenhuid rekening mee houden welke eigenschappen, energieën, capaciteiten en karakteristieken je graag zou willen aanroepen om mee te werken.

De huid is medebepalend voor het geluid van de drum. Het geeft de drum een stem die weerklinkt door de geest van het dier wiens huid wordt geraakt door de drumstok. Ondanks dat, is het niet zo dat de drum dan ook alleen maar voor een doeleinde geschikt zou zijn. Iedere drum eender de dierenhuid werkt helend en ondersteund voor en met jou beoogde doel.

De geboorte van een sjamanistische drum voegt een nieuwe tak toe aan de Wereldboom. De drum is verbonden met de Wereldboom door het hout van het frame en alle bomen worden terug geleid naar de Eerste Boom “de cederboom”. Bij verschillende inheemse volkeren staat de cederboom als symbool voor de Wereldboom. Daarom gebruiken wij (NatuurlijkZijn) overwegend cederhout voor drumframes. Cederhouten drums zijn zowel licht als zeer resonerend. Er is daar geen verschil tussen rode en gele ceder. De sterkte van het hout voorkomt dat het frame krom trekt.

                 

Tijdens het maken van de drum komt de ziel door de handen in de drum en hoeft daarna alleen nog maar wakker gemaakt te worden door de inwijding die alleen de eigenaar van de drum kan verrichten. Deze gaat tenslotte de verbinding en commitment met de drum aan. Een ieder die beweerd dat hij of zij jou drum moet inwijden neemt jou niet serieus en stelt zich boven jou. Tevens is dat een belediging naar de ziel van de drum. De manier van inwijden van de drum word duidelijk uitgelegd in onze allround drumteachings.

Over ons

NatuurlijkZijnSinds 2008 hebben we ons gespecialiseerd in sjamanendrums en het gebruik hiervan.

Gerelateerde artikelen

Ontdek de heilzame werking van de drum – deel 2

Ontdek de heilzame werking van de drum – deel 2

Wat zijn de voordelen van werken met de drum? Eens je met de drum aan de slag leert gaan, kan je hem voor jezelf maar ook voor anderen inzetten. Als je als coach of als therapeut werkzaam bent dan is de drum zonder meer een aanvulling voor de praktijk. Als iemand met zichzelf in de knoop zit, dan kan je hem of haar aan de hand van de drum begeleiden op een reis naar binnen. In therapeutisch groepswerk is de drum een middel om iemand helemaal te laten ontladen.

lees verder
Wat is het Aquariustijdperk?

Wat is het Aquariustijdperk?

Wat is het Aquariustijdperk? Het Aquariustijdperk is het laatste deel van 407 jaar in een cyclus die in totaal 27.043 jaar duurt. Laat ik eerst even uitleggen welke cyclussen er waren. In de eerste cyclus kreeg de mensheid…

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin