Home » Blog » Sjamanendrum » Iedere drum die geboren wordt is een nieuwe tak aan de wereldboom

Iedere drum die geboren wordt is een nieuwe tak aan de wereldboom

door | 12 mei, 2020 | Allround Drumteachings Aquarius Edition, Sjamanendrum

De oeroude cederboom waarlangs de sjamaan naar de drie werelden reist.

De helende kracht van een drum is gebaseerd op de Drievuldigheid van de geesten die verbonden zijn aan de dierenhuid, de boom en de mens die de drum maakt en tot leven brengt.

Je kunt erbij het kiezen van een dierenhuid rekening mee houden welke eigenschappen, energieën, capaciteiten en karakteristieken je graag zou willen aanroepen om mee te werken.

De huid is medebepalend voor het geluid van de drum. Het geeft de drum een stem die weerklinkt door de geest van het dier wiens huid wordt geraakt door de drumstok. Ondanks dat, is het niet zo dat de drum dan ook alleen maar voor een doeleinde geschikt zou zijn. Iedere drum eender de dierenhuid werkt helend en ondersteund voor en met jou beoogde doel.

De geboorte van een sjamanistische drum voegt een nieuwe tak toe aan de Wereldboom. De drum is verbonden met de Wereldboom door het hout van het frame en alle bomen worden terug geleid naar de Eerste Boom “de cederboom”. Bij verschillende inheemse volkeren staat de cederboom als symbool voor de Wereldboom. Daarom gebruiken wij (NatuurlijkZijn) overwegend cederhout voor drumframes. Cederhouten drums zijn zowel licht als zeer resonerend. Er is daar geen verschil tussen rode en gele ceder. De sterkte van het hout voorkomt dat het frame krom trekt.

                 

Tijdens het maken van de drum komt de ziel door de handen in de drum en hoeft daarna alleen nog maar wakker gemaakt te worden door de inwijding die alleen de eigenaar van de drum kan verrichten. Deze gaat tenslotte de verbinding en commitment met de drum aan. Een ieder die beweerd dat hij of zij jou drum moet inwijden neemt jou niet serieus en stelt zich boven jou. Tevens is dat een belediging naar de ziel van de drum. De manier van inwijden van de drum word duidelijk uitgelegd in onze allround drumteachings.

Over ons

NatuurlijkZijnSinds 2008 hebben we ons gespecialiseerd in sjamanendrums en het gebruik hiervan.

Gerelateerde artikelen

Een drum zelf maken of kopen

Een drum zelf maken of kopen

Een sjamanendrum zelf maken of kopen? Deze vraag werd mij in de jaren dat ik het vak van drumbouwer uitoefende vaak gevraagd. Wat zijn de voordelen van het zelf maken van een sjamanendrum? Wat zijn de voordelen van het kopen van een drum?

lees verder
Werken met de dubbele drum

Werken met de dubbele drum

Hier vindt je informatie over de dubbele drum en de Dyangro – tibetaanse meditatie drum. Sommige sjamanen hebben een voorkeur voor de dubbele drum. Dit omdat het de samensmelting tussen de mannelijke en vrouwelijke verenigt en door de

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerard Portheine

Gerard Portheine

Zodra ik kan reageer ik op je vraag

I will be back soon

Gerard Portheine
Hallo,

Heb je een vraag? Ik sta je graag te woord om je antwoord te geven.
Whatsapp
Tweet
Share
Share
Pin