Home » Blog » Sjamanendrum » Sjamanisme en de drum

Sjamanisme en de drum

door | 5 nov, 2019 | Allround Drumteachings Aquarius Edition, Sjamanendrum

Sjamanistische toepassingen van de drum.

Van oudsher wordt de drum gebruikt om te communiceren en verbinding te maken met de geesteswereld. Enerzijds om te reizen voor visioen te verkrijgen of inzicht in bepaalde zaken zoals bijvoorbeeld ziektebeelden. Anderzijds voor offerrandes en vieringen zoals o.a. oogstfeesten en seizoenswisselingen.

De mensen dachten vroeger dat de natuur, de Grote Geest was en gingen er met het grootste respect mee om en ze waren nederig. Alles wat ze gebruikte werd op rituele wijze benaderd. De drum werd gezien als een gift van de Grote Geest en werd dus ook zo behandeld. Op deze manier konden ze zich tot de Grote Geest richten. Vaak werden de drums beschilderd met afbeeldingen die de gebruiker van de drum door had gekregen tijdens een visioen of als kenmerk van een goede daad. Deze tekeningen worden heden ten dagen nagetekend en op een drum gezet om het mooi te laten lijken en heeft dan een bepaalde egowaarde.

De drum is weer in opkomst omdat het mensen iets brengt wat ze in contact brengt met zichzelf. Het herinnert ze weer dat ze rust en heling in zichzelf kunnen vinden door de trillingen die de drum produceerd. Het maakt ze rustig en ontspant waardoor het lichaam hersteltijd krijgt. Zo wordt men zich weer bewust van dat lichaam. Sjamanisme is thuis zijn in eigen lijf wat zoveel wil zeggen als aanwezig zijn bij jezelf om een keuze te maken in wat jij wil. Het lichaam huist alle informatie die “ziel” heet en dat is de aangever van wat goed voor je is en wat niet. De ziel is het Godsdeel dat continu in verbinding is met het grote geheel. De drum is dus zo gezegd het voertuig van de sjamaan om te communiceren met God.

De drum is dus een aanvulling als je er voor kiest om mensen te begeleiden in je praktijk. Maar zeker ook voor persoonlijke doeleindes zoals even ontspannen na een drukke dag of het rustig maken je naasten.

Door Gerard van NatuurlijkZijn zijn opgeleidde professionele drumbouwers. Je kunt bij hen terecht voor workshops en verkoop:

Over ons

NatuurlijkZijnSinds 2008 hebben we ons gespecialiseerd in sjamanendrums en het gebruik hiervan.

Gerelateerde artikelen

Iedere drum die geboren wordt is een nieuwe tak aan de wereldboom

Iedere drum die geboren wordt is een nieuwe tak aan de wereldboom

De oeroude cederboom waarlangs de sjamaan naar de drie werelden reist.

De helende kracht van een drum is gebaseerd op de Drievuldigheid van de geesten die verbonden zijn aan de dierenhuid, de boom en de mens die de drum maakt en tot leven brengt. Je kunt erbij het kiezen van een dierenhuid rekening mee houden welke eigenschappen, energieën, capaciteiten en karakteristieken je graag zou willen aanroepen om mee te werken.

lees verder
Ontdek de heilzame werking van de drum – deel 2

Ontdek de heilzame werking van de drum – deel 2

Wat zijn de voordelen van werken met de drum? Eens je met de drum aan de slag leert gaan, kan je hem voor jezelf maar ook voor anderen inzetten. Als je als coach of als therapeut werkzaam bent dan is de drum zonder meer een aanvulling voor de praktijk. Als iemand met zichzelf in de knoop zit, dan kan je hem of haar aan de hand van de drum begeleiden op een reis naar binnen. In therapeutisch groepswerk is de drum een middel om iemand helemaal te laten ontladen.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin