Weekendworkshop sjamanendrum maken

Een kwalitatief hoogstaande drum maken in een relaxte ambiance en respect voor alles wat is

Omdat we gaan stoppen met het geven van workshops worden er geen nieuwe workshops meer ingepland. Op dit moment worden er mensen opgeleid tot drumbouwer volgens het systeem van NatuurlijkZijn. Binnenkort komen deze mensen hier op de site en kun je bij hen terecht voor workshops.

Een weekend met jezelf bezig zijn

In een weekend met verschillende rituelen een drum maken en met je zelf bezig zijn. Op een mooie locatie die op honderd meter van de bosrand af ligt waar het  tussen de bedrijvigheid door lekker is om even op jezelf te zijn.  We starten met een indrukwekkend ritueel dat een uitgangspunt voor het ontwikkelingsproces van het weekend is. Gedurende het weekend is er ook ruimte om met dit proces te werken als het wenselijk is.

Je ontmoet mensen met dezelfde interesse(s) en kunt nieuwe contacten leggen.

Je kunt je keuze kenbaar maken en dan in het weekend een betrouwbare bondgenoot maken.

Het enige wat je hoeft te doen is

Onderstaand formulier invullen en eventuele vragen of wensen bijvoegen. mocht je al weten wat je wilt gaan maken kan je dat daar ook al in vermelden. Mocht nog twijfel hebben of het nog niet weten kan je altijd contact opnemen en met behulp van Gerard tot een keuze komen.

Je komt dan het afgesproken weekend om 19.00 aan op vrijdag en gaat zondagmiddag naar huis met een drum waar je trots op bent.

Maaltijden en overnachtingen zijn bij de prijs inbegrepen. Net als de ontspannen sfeer waarin het weekend zal verlopen. We maken alleen maar gebruik van Indian Time waarin “dat” gebeurt wat er gebeurt.

Gedurende het weekend krijg je alle do’s en don’t’s te horen omtrent het gebruik van de drum.

Welke keuzes heb je allemaal?

Je hebt de keuze uit twee houtsoorten: cederhout en vurenhout. De verschillende diameters zijn 60*, 50, 45, 40, 35 en 30 cm.

Cederhout heeft het voordeel dat het lichter in gewicht is dan vurenhout. Een leuk weetje is dat de eerste drum ooit gemaakt is van cederhout. Omdat het cederhout een duurdere houtsoort is komt er een meerprijs van €35,00 bij.

De keuze van de huiden zijn: Paard, Geit, Edelhert en Damhert.  Van het damhert hebben we verschillende soorten: Axis axis, Sika en de bekende Bambi. 

Mocht je zelf een huid hebben is dat ook bespreekbaar.

* Maat 60 cm geeft een meerpijs van € 15,00.

 

Toen ik op de Gezondheidsbeurs in aanraking kwam met een sjamanendrum was ik meteen verkocht. Wat een prachtig instrument! Dat geluid… het raakte me diep. En wat bijzonder dat je zo’n mooie drum gewoon helemaal zelf kunt maken. Ik wist meteen dat ik dit in een meerdaagse workshop wilde gaan doen. Ik had het idee dat je op deze manier het proces rondom het maken van een sjamanendrum ten volle kon beleven. Dat bleek helemaal waar te zijn!

Het is heerlijk om deze dagen de focus even helemaal op jezelf en jouw drum te hebben. Waarbij Gerard je met al zijn kennis en kunde heel plezierig begeleidt bij het maken van de drum. Ook als je het niet helemaal begrijpt of iets niet helmaal goed hebt gedaan helpt hij je steeds weer met engelengeduld op het juiste pad. Ans zorgde vooral voor de innerlijke mens. Niet alleen met heerlijke en gezonde gerechten, maar ook met haar liefdevolle rituelen en persoonlijke begeleiding.

Ik had nooit gedacht dat ik zo’n mooie drum helemaal zelf kon maken, maar met de hulp van Gerard en Ans was dit makkelijk en superleuk. Zij vormen een leuk team dat elkaar prachtig aanvult.

Kortom een geweldig weekend waarbij je – op jouw eigen manier – het proces van het maken van jouw eigen sjamanendrum heel intens ervaart. Een echte aanrader!

Lieve groet,

Debby van der Kleij

De workshops sjamanen drum maken verzorgd door Gerard en Ans is niet zomaar een drum maken. Het is veel meer dan dat en ik ben blij dat ik toendertijd de stap genomen heb om dit te doen.

Ik heb er geleerd om weer verbinding te maken met mezelf, geleerd waarom ik dingen doe die ik doe.

Waar zitten de blokkades, Gerard en Ans hebben me handvaten gegeven om hiermee om te gaan in alle respect er is geen goed of fout er is alleen ZIJN.

Gerard heeft heel veel kennis hoe je een drum moet maken, in alle geduld wordt het heel duidelijk uitgelegd met veel humor.

Het handige spansysteem zorgt ervoor dat je je drum altijd op de juiste spanning hebt en dus altijd lekker blijft klinken.

Gerard en Ans hartelijk dank voor wat jullie gedaan hebben voor en met mij.

Roy van Nieuwenborg