De Onlinetraining voor Uitbreiding van je Expertise

Je hebt een sjamanendrum. En dan?

Je bent onzeker over het faciliteren van een drumcirkel of het gebruik van de drum bij een consult

Je wilt je in je praktijk onderscheiden van je collega's

Je wilt kennis over de drum vanuit oude overlevering en tradities leren

Je cliënt zit in zijn hoofd en houdt vast aan oude denkbeelden

Na deze training weet je precies:

Hoe de drum te gebruiken/ in te zettten tijdens behandeling of coachings gesprekken met cliënten en groepen

Welke ritmes horen bij welke van de 7 richtingen

Hoe je kunt reizen naar of door de onderwereld, middenwereld en bovenwereld

Met welk ritme je negatieve energie kunt verjagen in een ruimte of gebied

Met welk ritme je positieve energie kunt uitnodigen of aanroepen

Hoe je drumcirkels opzet en faciliteert

Hoe je kinderen van alle leeftijden rustig kunt krijgen zowel in groepen als persoonlijk

Plezier brengt bij mensen met geriatrie

 

“Inzicht verkrijgen is: Uit het hoofd, in het gevoel.”

Thuis komen door de drum

Mijn eigen verhaal:

Mijn gedachten brachten mij altijd van mijn pad. Eerst moest ik dit doen en dan weer dat. Altijd klaarstaan voor anderen zodat ik op den duur mezelf vergat. Voelde me verwijderd van mezelf alsof ik er geen verbinding mee had. Altijd maar rekening houden met wat de ander nodig had. Dan was ik goed genoeg en een lieve schat. Op zoek gaan naar mezelf dat was mijn voorgenomen pad. Ik wilde thuis komen bij mezelf, dan pas had ik wat. Ik wilde weten wie ik altijd vergat. Door de drum kwam ik weer uit bij mijn grootste schat. Met al mijn ervaring biedt ik jou een uniek handvat.

Iedere rekening die je houdt, ga jezelf betalen.

(Gerard Portheine)

 

 

Waarom deze Drum Teachings

Ik begon in 2005 de praktijk en voegde daar drie jaar later het drumbouwen aan toe. In mijn jaren als drumbouwer heb ik veel ervaring opgedaan zowel in het bespelen, maken en omgaan met de drum. Na menigmaal de vraag te hebben gekregen om mijn expertise te delen heb ik besloten om deze te gaan delen door een Online Training te maken. Ik heb de drum doorontwikkeld naar een functioneel instrument die onder de meeste weersomstandigheden te bespelen is. Behalve onder water is me nog niet gelukt, maar daarnaast is het een plezierig en professioneel instrument die veel toepassingen biedt in het werken met mensen maar zeker ook voor jezelf. Door de jaren heen heb ik mij verdiept in het sjamanisme, het gebruik van de drum en hoe dit bedoeld en beleeft werd. Deze opgedane kennis wil ik met jou delen en je leren hoe de rituelen en gebruiken op de juiste manier toegepast kunnen worden in de huidige tijd.

 

 

Maak de drum je bondgenoot in je leven

N

Je weet alle ins en outs over het gebruik van de drum

Je kunt de drum ten volle benutten voor jezelf en in je praktijk. 

N

Extra discipline in je praktijk

De drum is een aanvulling tijdens je consulten o.a. bij massages, healingen, meditatie of yogagroep. Ook is deze te gebruiken in bijvoorbeeld drumhealingen, drummassages en drummeditaties.

N

Professioneel drumcirkels faciliteren

Je kunt vanaf nu aan de slag met je eigen drumcirkelgroep. Je kunt hierin kiezen welke vorm je gebruikt en deze invullen met onderdelen en ritmes die jij prefereert.

N

Zeker en vertrouwd in het gebruik van je drum

Door het vele oefenen wordt je zekerder in het gebruik van je drum, voel je meer verbinding en kun je deze vol vertrouwen inzetten.

Ervaringen van deelnemers

Ik ben begonnen met de online training Allround drumteachings en wil je laten weten dat ik razend enthousiast ben. Het is heel leuk om te beginnen en om op een andere manier met mijn drum om te gaan. Ik ben al lang vriendjes met mijn drum, maar toch….. hier leer ik net even die extra verbinding te maken.

De drumritmes zijn voor mij een feestje om te oefenen! top. Ik ben nu bezig met de windrichtingen en verplicht mezelf om niet alvast verder te snuffelen.

In mijn praktijk gebruik ik de drum bij diverse behandelingen en workshops, tot nu toe op gevoel. Maar ik ervaar het als een verdieping om de diverse ritmes te leren en te gebruiken.

Chapeau voor de trainingen die je hebt neergezet. Voor mij werkt het perfect om het online te kunnen doen in mijn eigen tempo en weer terug te gaan naar een onderdeel als ik er behoefte aan hebt.

Dankjewel!

Sietske Brander

Ik volg met veel plezier de training Allround Drumteachings. De opzet is helder en makkelijk te volgen, praktisch en er is zoveel te ontdekken.

Voor mij is het een verrijking in de verbinding met mijn drums en daarmee met mezelf. Ik heb nu zicht op de verschillende ritmes en toepassingsmogelijkheden van de drum waardoor ik me veel zekerder voel in het gebruik van mijn 2 prachtige drums. Voor nu pas ik het toe bij mijn coaching en als begeleiding bij meditaties. In de nabije toekomst wil ik het ook toe gaan passen bij healings en bij het faciliteren van vrouwencirkels.

De uitleg van Gerard is duidelijk, praktisch en to the point.

Voordat ik deze training deed was ik intuïtief bezig met mijn drum voor mezelf en mijn naasten en voelde ik me nog onzeker. Door het volgen van deze cursus heb ik nu een goede basis om de drum ook professioneel in te zetten in mijn eigen coachpraktijk en bij bijvoorbeeld het faciliteren van vrouwencirkels.

Lieda van Stigt

Van de drumteachings heb ik zonder meer veel geleerd. Wat ik erg fijn en ook belangrijk vond was de praktische toepasbaarheid. De lessen waren erg interessant. Gerard brengt zijn kennis op een prettige manier over. Ik kon er meteen mee aan de slag.

Verschillende drumritmes, het begeleiden van een drumcirkel, het geven van drumhealings, het zorgdragen voor je drum, enz. Erg fijn! Het heeft ervoor gezorgd dat ik nu zelf drumhealings geef, Moederdrum meditaties verzorg en plannen heb voor het organiseren van drumcirkels.

Al deze dingen wilde ik al langer doen, maar de Drumteachings hebben ervoor gezorgd dat mijn kennis toenam en ik voldoende zelfvertrouwen voelde om de stap te nemen. Daar ben ik erg blij mee en dankbaar voor!

May Zeelen

En ineens heb je een relatie met je drum

Je hoeft alleen maar te zeggen

Online training Allround drumteachings

In no-time meer zelfvertrouwen en cliënten

Binnen de kortste keren weet je wat je met drum kunt. Geen maandenlange training volgen en maken van toetsen die beoordelen of je goed genoeg bent. Het geleerde kun jij meteen inzetten vanaf de eerste dag dat je deze onlinetraning hebt aangeschaft. Nu is je uitgelezen kans om je expertise uit te breiden en een nieuwe cliëntenstroom aan te spreken. Dit doe je in je eigen tempo wanneer jezelf wilt op je eigen online device.

Volledig zakelijk af te schrijven en binnen tien consulten terugverdiend

Veelgestelde vragen

Ik wil de drum alleen voor mezelf gebruiken voegt deze training dan iets toe?

Ook dan zul je door deze training meer plezier en verbinding krijgen met je trommel en daardoor ook met jezelf. Je kunt in onzekere momenten of drukke tijden jezelf rustiger maken en in de relaxmodus komen. Daarnaast worden kinderen snel rustig als ze de trilling van de drum voelen. De hartslag is fijn voor kinderen die moeilijk in slaap vallen. Dit komt vaak door spanning en onzekerheid. De drum is dan het instrument waardoor ze zich weer veilig kunnen wanen net zoals in de baarmoeder.

Hoe lang is de training beschikbaar en per wanneer?

De training is onbeperkt beschikbaar dus je kunt ten alle tijden gebruik maken van de training en meteen als je deze besteld hebt.

Ik heb geen ritmegevoel is deze training dan toch geschikt voor mij?

Je hoeft geen ritme gevoel te hebben voor deze training. Het belangrijkste is dat je je innerlijke ritme naar buiten brengt.

Waarom een snel aanspanbare Drum

Met deze drum kun je snel en ieder moment een persoon behandelen of mee drummen als je een drumcirkel bezoekt.

De resonantie van de drum zorgt ervoor dat bijvoorbeeld de hersennen in een thetastaat worden gebracht zodat je je dingen kunt gaan voorstellen of beelden gaan zien die buiten de reële wereld plaatsvinden. Denk maar aan dromen en visioenen. Anderzijds is het een natuurlijke trilling die het lichaam weer in balans brengt en daardoor mer ontvankelijk is voor heling.

Dat ik direct aan de slag kon met de drumteachings en de heldere uitleg van Gerard inspireerde mij. Het maakte voor mij duidelijk dat ik hiermee verder wilde!

Ik ben al snel met kinderen gaan drummen. Ik geef drumcirkels bij elke maanviering en bij alle rituelen gebruik ik 1 van mijn 3 prachtige sjamanendrums. Verder gebruik ik de drum voor meditatie, trancereizen maar ook om met mij zelf in contact te komen.

Na de drumteachings voel ik veel meer verbinding met mijn drums en had ik de handvatten om het geleerde in de praktijk te brengen. Het spelen met de drum betekend voor mij thuiskomen en contact met mijn ziel. Dit wil ik graag met andere mensen delen!

Gaby Hänel

Ik gebruik mijn sjamanendrum al een tijdje met veel plezier. De Drumteachings ben ik gaan doen omdat ik altijd open sta voor groei en ontwikkeling. In dit geval wilde ik kijken hoe ik de drum nog meer kan gebruiken op verschillende manieren.

Ik heb er veel aan gehad. Ik heb geleerd hoe ik de drum op een andere manier kan toepassen, verschillende ritmes geleerd en hoe met de drum om te gaan. Verder heb ik geleerd om me beter af te stemmen op de drum en ik merk dat hoe vaker ik dit toepas hoe hechter ik wordt met mijn drum. Ik ben meer één geworden met mijn drum, dat is een mooi proces en komt mijn consulten ten goede. Ik gebruik verschillende ritmes in mijn praktijk zowel in groepen als in persoonlijke sessies. Het is tevens een mooie aanvulling op mijn eigen ontwikkeling.

Het is zeer leuk om te doen, zeker voor degene die nog helemaal geen ervaring heeft maar ook zeker een verrijking voor degene die wel al ervaring heeft.

Stefanie Nieuwenhuijs-Sandwijk

Heb je nog vragen?

Ook met vragen over trommels kun je bij ons terecht

Wil jij ook een snel aanspanbare trommel maken of kopen?

Of wil je bekijken wat we nog meer aanbieden?