Home » Blog » Sjamanendrum » Een drum zelf maken of kopen
Een drum zelf maken of kopen

Een drum zelf maken of kopen

door | 9 mrt, 2022 | Allround Drumteachings Aquarius Edition, Sjamanendrum

Deze vraag werd mij in de jaren dat ik het vak van drum bouwen uitoefende vaak gevraagd. Mijn antwoord was altijd dat het een persoonlijke keuze was wat men wilde doen. “Maar ze zeggen dat maken beter is want dan zit er je eigen energie in en dan kun je je beter met de drum verbinden” Was dan vaak het antwoord. Het enige verschil is dat je inderdaad door eigen inspanning een drum hebt gemaakt waardoor je dat een waardevoller gevoel kan geven. Het verbinden met de drum ligt er meer in hoe je er daarna mee omgaat.

Een drum zelf maken of kopen

Het verbinden met de drum is een persoonlijk proces van jou naar de drum en bedoeling wat je ermee wil. Als je een drum koopt hetzij tweedehands of nieuw kan dat een diepere verbinding opleveren dan een die zelf gemaakt is. In de jaren dat ik workshops gaf heb ik ook mensen gehad die hun drum niet eens mee naar huis wilde nemen. Het was helemaal niet geworden als wat ze zich voorgesteld hadden van hun drum. Dit had vooral te maken met het persoonlijke proces waar diegene in zaten.

Ik ken ook mensen die bij mij kwamen of ik naar hun drum wilde kijken want ze waren er niet tevreden over. Hij klonk niet en nooit en het was zonde geld. En waar ze de drum gemaakt hadden die persoon wist ook niet hoe ze het moesten oplossen. Dus er zijn verhalen genoeg van mensen die een ontevreden ervaring overhielden aan het je eigen energie in een drum stoppen want het is beter.

Een sjamanendrum zelf maken of kopen

Als je een drum koopt dan weet je wat je hebt en hoe die klinkt. Een drum zal vaak een mooie resonantie hebben gelet op de juiste omstandigheden. Als je een drum vaker bij het vuur moet houden dan dat je erop kan drummen was misschien niet je bedoeling.

Voor tips “Waar op te letten bij aanschaf van een drum” kun je naar onze gratis weggever waarin ik in 10 minuten durende video uitleg.

Voor een degelijke en goede drum met snelspansysteem kun je terecht bij door mij opgeleide drumbouwers met verstand van zaken over drums. Zie hieronder:

Over ons

NatuurlijkZijnSinds 2008 hebben we ons gespecialiseerd in sjamanendrums en het gebruik hiervan.

Gerelateerde artikelen

Wil je met je drum verder groeien als therapeut of wil je als therapeut aan de slag?

Wil je met je drum verder groeien als therapeut of wil je als therapeut aan de slag?

Onze onlinetraining Allround Drumteachings Aquarius Edition is erkend/ geaccrediteerd door de GRO (Gat Register Opleidingen). Dit betekent dat Complementaire Alternatieve Therapeuten deze opleiding kunnen volgen als aanvullende opleiding. Ook kunnen studenten van deze onlinetraining gebruik maken van de college deal van CAT (Complementaire Alternatieve Therapeuten). Dit betekent dat je, je gratis kunt aansluiten bij CAT-collectief.

lees verder

0 Reacties

Tweet
Share
Share
Pin