Home » Blog » Sjamanendrum » Een drum zelf maken of kopen
Een drum zelf maken of kopen

Een drum zelf maken of kopen

door | 9 mrt, 2022 | Allround Drumteachings Aquarius Edition, Sjamanendrum

Deze vraag werd mij in de jaren dat ik het vak van drumbouwer uitoefende vaak gevraagd. Mijn antwoord was altijd dat het een persoonlijke keuze was wat men wilde doen. “Maar ze zeggen dat maken beter is want dan zit er je eigen energie in en dan kun je je beter met de drum verbinden” Was dan vaak het antwoord. Het enige verschil is dat je inderdaad door eigen inspanning een drum hebt gemaakt waardoor je dat een waardevoller gevoel kan geven. Het verbinden met de drum ligt er meer in hoe je er daarna mee omgaat.

Een drum zelf maken of kopen

Het verbinden met de drum is een persoonlijk proces van jou naar de drum en bedoeling wat je ermee wil. Als je een drum koopt hetzij tweedehands of nieuw kan dat een diepere verbinding opleveren dan een die zelf gemaakt is. In de jaren dat ik workshops gaf heb ik ook mensen gehad die hun drum niet eens mee naar huis wilde nemen. Het was helemaal niet geworden als wat ze zich voorgesteld hadden van hun drum. Dit had vooral te maken met het persoonlijke proces waar diegene in zaten.

Ik ken ook mensen die bij mij kwamen of ik naar hun drum wilde kijken want ze waren er niet tevreden over. Hij klonk niet en nooit en het was zonde geld. En waar ze de drum gemaakt hadden die persoon wist ook niet hoe ze het moesten oplossen. Dus er zijn verhalen genoeg van mensen die een ontevreden ervaring overhielden aan het je eigen energie in een drum stoppen want het is beter.

Een sjamanendrum zelf maken of kopen

Als je een drum koopt dan weet je wat je hebt en hoe die klinkt. Als je een drum koopt is wel een tip; geef er een ferme klap op en kijk of de spanning dan hetzelfde blijft. Als deze wegvalt dan weet je dat het geluid snel weg zal vallen en je er minder plezier aan zult beleven. Mits er een spansysteem op gemaakt is wat ook functioneert. Een drum zal vaak een mooie resonantie hebben gelet op de juiste omstandigheden. Als je een drum vaker bij het vuur moet houden dan dat je erop kan drummen was misschien niet je bedoeling.

Voor een degelijke en goede drum met snelspansysteem kun je terecht bij door mij opgeleide drumbouwers met verstand van zaken over drums. Zie hieronder:

Over ons

NatuurlijkZijnSinds 2008 hebben we ons gespecialiseerd in sjamanendrums en het gebruik hiervan.

Gerelateerde artikelen

Ontdek de heilzame werking van de drum – deel 2

Ontdek de heilzame werking van de drum – deel 2

Wat zijn de voordelen van werken met de drum? Eens je met de drum aan de slag leert gaan, kan je hem voor jezelf maar ook voor anderen inzetten. Als je als coach of als therapeut werkzaam bent dan is de drum zonder meer een aanvulling voor de praktijk. Als iemand met zichzelf in de knoop zit, dan kan je hem of haar aan de hand van de drum begeleiden op een reis naar binnen. In therapeutisch groepswerk is de drum een middel om iemand helemaal te laten ontladen.

Lees meer
Wat doet een sjamanendrum?

Wat doet een sjamanendrum?

Wat doet een sjamanendrum? Hoe krijg ik mijn hoofd leeg? Hoe verminder ik spanning in mijn lichaam? Hoe kan ik inzichten krijgen door het gebruiken van een drum? Dit alles en meer lees je hier.

Lees meer
Het inwijden van een drum

Het inwijden van een drum

Het inwijden of anders gezegd het verbinding maken met de drum begint al bij de intentie om een drum aan te schaffen. Je neemt je voor om, in dit geval, een drum voor bepaalde doeleinden aan te schaffen, waar je een persoonlijke waarde aan wil geven of intense interesse voor hebt. Je ziet dit dat zeer serieus en het zal een heilig karakter moeten hebben.

Lees meer

0 reacties

Tweet
Share
Share
Pin