Home » Blog » Allround Drumteachings Aquarius Edition » Ontdek de heilzame werking van de drum – deel 1

Ontdek de heilzame werking van de drum – deel 1

door | 8 mei, 2022 | Allround Drumteachings Aquarius Edition, Bloom reportage 4 2022, Drumsessies, Sjamanendrum, sjamanisme

Deel 1 van reportageartikel tijdschrift BLOOM editie 4 – 2022

VAN DRUK DRUK DRUK NAAR RELAX…

De drukte stijgt je naar het hoofd en zaken stapelen zich op. Je wilt alles op een rijtje krijgen maar je kan zelfs het rijtje niet eens meer vinden. Iedereen in je omgeving vraagt wat van je en verwacht iets van je en waar je dat vroeger makkelijk kon is de koek nu op. Je loopt zo gespannen als een veer rond om alles voor elkaar te krijgen. Je rent van, hot naar her en van her naar… naar wat ook al weer!? ….ohjah naar daar. Je hebt het breekpunt bereikt en bent doodmoe van de heisa om je heen. Gerard van NatuurlijkZijn en Shamanicdrumacademy weet er alles voor, maar heeft ook een uitweg uitgedokterd. Maak kennis met hét voertuig van de ziel, met name… de drum!

Ontdek de heilzame werking van de drum

Sjamanendrum Bloom België

BLOOM: In welke zin is de drum een weldaad voor body, mind en soul?

Gerard: De drum brengt je in verbinding met jezelf. De trillingen gaan dwars door je lichaam – body – heen en zo wordt je je bewust van eventuele spanning of de pijnlijke, vermoeide benen die aangeven dat het een hele kluif is om je staande te houden. Je kunt de drum als een massageapparaat zien die dieper gaat dan welke fysieke massage dan ook. De natuurlijke trilling raakt zelfs je organen aan en je ontdekt plekken in je lijf waar je het bestaan niet van wist.

De resonantie van de drum zal je hoofd – de mind – tot rust brengen en in een thetastaat brengen. De hersengolven worden tussen de 4Hz tot 7Hz gebracht, dit is tussen wakker zijn en slapen in. Een meditatieve toestand waarin je volledig ontspannen bent. Dit heeft het gevolg dat je met jezelf in contact komt en als je dan weet dat, jezelf, een ander woord voor ziel – soul – is dan kun je aan de universele kennis komen. Een drumbehandeling hetzij een healing of massage geeft je een voldaan/ vervuld gevoel. Je meridianen en chakra’s worden door de natuurlijke trilling weer in lijn gebracht waardoor je je meer energieker en jezelf voelt. Het zet je in je eigen kracht en heeft een positieve werking op het algehele welzijn.

Over ons

NatuurlijkZijnSinds 2008 hebben we ons gespecialiseerd in sjamanendrums en het gebruik hiervan.

Gerelateerde artikelen

Online Drumteachings ondertiteld

Online Drumteachings ondertiteld

Tijdens het maken van de online drumtraining kreeg ik een ingeving dat ik de video’s zou kunnen ondertitelen. Dit had verschillende redenen onder meer dat de Vlaamse zuiderburen dit dan ook beter zouden kunnen volgen. Een andere reden is dat ik Limburgs praat

lees verder
Ontdek de heilzame werking van de drum – deel 2

Ontdek de heilzame werking van de drum – deel 2

Wat zijn de voordelen van werken met de drum? Eens je met de drum aan de slag leert gaan, kan je hem voor jezelf maar ook voor anderen inzetten. Als je als coach of als therapeut werkzaam bent dan is de drum zonder meer een aanvulling voor de praktijk. Als iemand met zichzelf in de knoop zit, dan kan je hem of haar aan de hand van de drum begeleiden op een reis naar binnen. In therapeutisch groepswerk is de drum een middel om iemand helemaal te laten ontladen.

lees verder

0 Reacties

Tweet
Share
Share
Pin